Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

ΠΑΣΥΠ-ΔΕΗ:ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ - ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Ο ΠΑΣΥΠ-ΔΕΗ μετά από μία σειρά πρωτοβουλιών που ανέλαβε(ανακοινώσεις, ενημέρωση συναδέλφων, αναρτήσεις στο διαδίκτυο, συνεργασία με ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες και εκπρόσωπους εργαζόμενων) στο μείζων θέμα που ανέκυψε με τη στελέχωση των δύο νέων θυγατρικών διαπιστώνει ότι η Διοίκηση της ΔΕΗ προσανατολίζεται πλέον σε επανεξέταση του θέματος.
Στην τελευταία συνάντηση με τον Γ.Δ.ΑΝ.ΠΟ. κο Τριανταφύλλη, υπήρξε η δέσμευση ότι θα γίνουν όλες εκείνες οι αναγκαίες κινήσεις ώστε να διασφαλιστούν τα νόμιμα δικαιώματα του προσωπικού αλλά και να αποφευχθούν μεροληπτικές συμπεριφορές εναντίον συναδέλφων.
Επίσης, δόθηκε παράταση ως προς τη στελέχωση από τους συναδέλφους που υπηρετούν στις υποστηρικτικές Διευθύνσεις, της θυγατρικής της Μεταφοράς έως την 11 Φεβρουαρίου, ώστε να βρεθούν είτε οικειοθελώς είτε με αντικειμενικά κριτήρια οι συνάδελφοι που θα μετακινηθούν.
Οφείλουμε πάντως να επισημάνουμε, όπως κάναμε και στη προηγούμενη ανακοίνωση μας ότι ο ρόλος των διευθυντών της κάθε Υπηρεσιακής Μονάδας δεν είναι ούτε να φτιάχνουν λίστες ούτε να δημιουργούν σύγχυση στους συναδέλφους.
Επισημαίνουμε, για μία ακόμη φορά ότι:
- η επαρκής πληροφόρηση όλων των συναδέλφων,
- η κατάρτιση των Οργανογραμμάτων της Δ.Ε.Η. και των θυγατρικών έτσι ώστε να διασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία τους καθώς και
- ο καθορισμός του νομικού πλαισίου που θα κατοχυρώνει τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των συναδέλφων, αποτελούν αδιαπραγμάτευτα αιτήματα του ΠΑ.Σ.ΥΠ./Δ.Ε.Η.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

1 σχόλιο:

  1. ΑΝ ΦΑΝΤΑΣΤΩ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΕΝΑ ΣΤΥΓΝΟ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΜΕ ΥΠΟΤΑΧΤΙΚΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ,ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΑΔΑΗΣ ΠΩΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ "ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ",OI "ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ" ΤΣΑΚΙΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ, ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ".

    ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...