Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Στη Δικαιοσύνη στελέχη της ΔΕΗ και εργολάβοι για υπερτιμολογήσεις

Στον εισαγγελέα στέλνει η ΔΕΗ έξι στελέχη της και εννέα συνολικά εργολάβους στους οποίους «μοίραζαν» προμήθειες, σύμφωνα με δημοσίευμα της Χρύσας Λιάγγου στην "Καθημερινή".

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι στην προχθεσινή του συνεδρίαση το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ ενέκρινε εισήγηση της διοίκησης για μήνυση ενώπιον του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, καθώς και δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής κατά έξι αρμοδίων στελεχών της και εννέα εργολάβων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Αττικής με την κατηγορία της απιστίας κατά της υπηρεσίας κατά συρροή και εξακολούθηση και για απάτη σε βαθμό κακουργήματος επίσης κατά συρροή και εξακολούθηση.

Η απόφαση για μήνυση στηρίζεται σε πόρισμα που ολοκλήρωσε τον περασμένο Νοέμβριο η Επιτροπή Διοικητικής Ανάκρισης σχετικά με την υλοποίηση έργων, προμήθειας εγκατάστασης συστημάτων ασφαλείας από τον πρώην τομέα ασφάλειας εγκαταστάσεων σε διάφορα κτίρια της επιχείρησης στο Λεκανοπέδιο Αττικής. Τα έργα αφορούν την περίοδο 2004 – 2009 και η συνολική τους αξία ανέρχεται σε 4,2 εκατ. ευρώ.

Με βάση το ίδιο δημοσίευμα, το πόρισμα, όπως παρουσιάστηκε στο διοικητικό συμβούλιο έδειξε ότι στελέχη τα οποία καταγγέλλονται προχωρούσαν στην κατάτμηση των έργων σε αξία των 50.000 ευρώ για να μπορούν να προχωρούν σε απευθείας αναθέσεις στους ίδιους εργολάβους. Με τον τρόπο αυτό, έργα αξίας 2-3 χιλιάδων ευρώ ανετίθεντο στην τιμή των 50.000 ευρώ. Σύμφωνα με το πόρισμα, η ΔΕΗ από αυτή την πρακτική πλήρωσε έργα αξίας 4,2 εκατ. ευρώ, έναντι πραγματικού κόστους 1 εκατ. ευρώ!

ΠΗΓΗ-http://www.energypress.gr/portal/

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...