Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Νέοι Γενικοί Διευθυντές στη Διανομή και στη Μεταφορά

Η Διοίκηση της ΔΕΗ Α.Ε. ανέθεσε την άσκηση των καθηκόντων του Γενικού Διευθυντή Διανομής στον κ. Νίκο Αραβαντινό και του Γενικού Διευθυντή Μεταφοράς στον κ. Σπύρο Βάσσο, ενισχύοντας την ανώτατη Διοικητική Ομάδα της Επιχείρησης με ιδιαίτερα έμπειρα στελέχη.
Σχετικά με την επιλογή των δύο νέων Γενικών Διευθυντών ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Α.Ε. κ. Αρθούρος Ζερβός δήλωσε τα ακόλουθα:

"Οι νέοι Γενικοί Διευθυντές έχουν ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο να επιτελέσουν, καθώς - στο πλαίσιο της προωθούμενης απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας - οι Γενικές Διευθύνσεις Διανομής και Μεταφοράς μέσω του νομικού διαχωρισμού μετατρέπονται σε δύο εταιρείες, κατά 100% θυγατρικές της ΔΕΗ ΑΕ.

Η υλοποίηση του νομικού διαχωρισμού και η οργάνωση και ανάπτυξη των δύο θυγατρικών εταιρειών αποτελούν "μεγάλες προκλήσεις" για τον Όμιλο της ΔΕΗ, αφού αυτές θα πρέπει να βελτιώσουν ολόπλευρα τις παρεχόμενες από αυτές υπηρεσίες σε όφελος, τελικά, όλων των καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας.
Οι δύο εταιρείες, με τις νέες πολύ μεγάλες επενδύσεις που θα πραγματοποιήσουν, θα συμβάλουν στον πλήρη εκσυγχρονισμό των δικτύων και των υποδομών της Διανομής και της Μεταφοράς, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την αποτελεσματικότητα του Εθνικού Ηλεκτρικού Συστήματος και την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού και συμβάλλοντας ενεργά στην υλοποίηση του νέου ενεργειακού μοντέλου που χρειάζεται η χώρα.

Εκ μέρους της ΔΕΗ ΑΕ θα ήθελα να ευχαριστήσω, ιδιαίτερα θερμά, τους δύο Γενικούς Διευθυντές Διανομής και Μεταφοράς που επιτυχώς ολοκλήρωσαν τη θητεία τους - τους κκ Δημήτρη Λαθούρη και Δημήτρη Μπουσδέκη - για το πολύ σημαντικό έργο που επιτέλεσαν όλα τα προηγούμενα χρόνια, συμβάλλοντας ενεργά στη βελτίωση των υπηρεσιών της Διανομής και της Μεταφοράς. Τα δύο αυτά πολύ έμπειρα στελέχη θα αξιοποιηθούν από τη Διοίκηση προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στον Όμιλο της ΔΕΗ από άλλες θέσεις υψηλής ευθύνης".

Οι δύο νέοι Γενικοί Διευθυντές Διανομής και Μεταφοράς ανέλαβαν να ασκούν καθήκοντα από σήμερα Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011.


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ

Αραβαντινός Νικόλαος, Γενικός Διευθυντής Διανομής

Ο νέος Γενικός Διευθυντής Διανομής προσελήφθη στη ΔΕΗ Α.Ε. το 1984 και έκτοτε εργάζεται συνεχώς στην Επιχείρηση από διάφορες θέσεις. Από το 2001 έως το 2011 διετέλεσε Διευθυντής Πληροφορικής. Εργάσθηκε επί πέντε έτη σαν στέλεχος της Γενικής Διεύθυνσης Διανομής και στη συνέχεια μετακινήθηκε στη Πληροφορική όπου άσκησε καθήκοντα τόσο με τεχνική όσο και διοικητική ευθύνη. Είναι διπλωματούχος Μηχανολόγος - Ηλεκτρολόγος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, έχει μεταπτυχιακές σπουδές στη πληροφορική (Diplome d' Etudes Approfondies en Informatique, Universite Pierre et Marie Curie - Paris VI) και τη Διοίκηση Επιχειρήσεων (Master of Business Administration, Brunel University).

Σπύρος Βάσσος, Γενικός Διευθυντής Μεταφοράς

Ο νέος Γενικός Διευθυντής Μεταφοράς ήταν Διευθυντής στη Διεύθυνση Διαχείρισης Ενέργειας από το Μάιο 2008, ενώ παράλληλα, από το Φεβρουάριο 2010, ασκεί καθήκοντα Αναπληρωτή Διευθυντή στη Διεύθυνση Στρατηγικής.
Στην περίοδο 2001-2008 ήταν Διευθυντής της Διεύθυνσης Σχεδιασμού και Απόδοσης της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφοράς, ενώ παράλληλα στο διάστημα 2006-2008 ασκούσε τα καθήκοντα του Αναπλ. Διευθυντή στις Διευθύνσεις Ανθρωπίνου Δυναμικού και Εξωτερικών Σχέσεων της Μεταφοράς.
Από την πρόσληψή του στη ΔΕΗ ΑΕ, το 1986 και μέχρι το 2001, εργάσθηκε στη Διεύθυνση Στρατηγικής & Προγραμματισμού. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στον Καναδά, εργάσθηκε στο Οικονομικό Συμβούλιο (Economic Council of Canada) και το Εθνικό Συμβούλιο Ενέργειας (National Energy Board) στην Ottawa του Καναδά.
Έχει συμμετάσχει σε πολλές Ομάδες εργασίας για την αναδιοργάνωση και τη μετοχοποίηση της ΔΕΗ, αξιολόγηση σημαντικών αναπτυξιακών έργων, ανταλλαγών ηλεκτρικής ενέργειας κλπ, ενώ σήμερα είναι μέλος της μόνιμης επιτροπής Ενέργειας του ΤΕΕ.
Ο κ. Σπ. Βάσσος έχει σπουδάσει ηλεκτρολόγος μηχανικός με εξειδίκευση (Master of Engineering) στην Ανάπτυξη Ηλεκτρικών Συστημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...