Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΖΕΡΒΟΥ


 Από τη μέρα ανάληψης των καθηκόντων του Προέδρου – Διευθύνοντος Συμβούλου από τον κο Ζερβό Αρθ., η Επιχείρηση και οι εργαζόμενοι σ’ αυτήν, βιώνουν πρωτόγνωρες πρακτικές και μεθοδεύσεις καθώς και την αδικαιολόγητη κατάρρευση των οικονομικών μεγεθών της Επιχείρησης.
Η έως σήμερα διοίκηση του κου Ζερβού έχει να επιδείξει αρνητική πορεία στα οικονομικά μεγέθη, αντεργατικές πολιτικές, απόλυτα αυταρχικές μεθοδεύσεις και πλήρη απουσία οράματος και στόχων. Έχει να επιδείξει ακόμα, την περιφρόνηση του συνδικαλιστικού κινήματος και την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.
Στα δύο χρόνια διοίκησης του κου Ζερβού, δημιουργούν προβληματισμό:
-                Ο κύκλος εργασιών της επιχείρησης παρουσίασε μείωση στο εννεάμηνο του 2010 από 4467,6 εκ. € σε 4203,6 εκ. € αντίστοιχα το 2011 (-5,9%), ενώ τα προ φόρων κέρδη μειώθηκαν από 689,6 εκ. € σε 138,4 εκ. € (-79,9%), με κίνδυνο για την εφαρμογή οποιουδήποτε επενδυτικού σχεδίου.
-                Η προκλητικά παθητική αποδοχή των μειώσεων των μισθών των εργαζομένων και η προχειρότητα με την οποία εφαρμόζεται, σε βαθμό που 2 μήνες μετά την εφαρμογή του τελευταίου κύματος μειώσεων, κανένας εργαζόμενος δε γνωρίζει τις αποδοχές του.
-                Η απουσία αποτελεσματικής αντίδρασης στην μετατροπή της ΔΕΗ σε κρατικό εισπρακτικό μηχανισμό, που έχει φέρει σε απόγνωση πελάτες και εργαζομένους.
-                Η άτακτη και πρόχειρη εφαρμογή του διαχωρισμού της Μεταφοράς και της Διανομής από την Επιχείρηση, που δημιουργεί έντονη αβεβαιότητα για τη βιωσιμότητα του ομίλου.
Δεν πρέπει να παραβλέψουμε βέβαια ότι:
-                «νοικοκύρεψε» τους βρεφονηπιακούς σταθμούς διακόπτοντας την λειτουργία τους στο Περιστέρι και την Καλλιθέα, αφήνοντας την λειτουργία των υπολοίπων στους εργολάβους.
-                «νοικοκύρεψε» τις παιδικές κατασκηνώσεις αναστέλλοντας την λειτουργία τους.
-                «εκσυγχρόνισε» την Επιχείρηση εφαρμόζοντας αυταρχικά το νέο κατ’ όνομα «ενιαίο» ωράριο εργασίας, ταλαιπωρώντας καταναλωτές και εργαζομένους.
-                δέχτηκε παθητικά την ένταξη του ΙΣΤΑΜΕ ως βασική πηγή προέλευσης του ενός (έως σήμερα) Αναπληρωτή Δ. Συμβούλου.
-                προσπαθεί να «σωφρονίσει» το συνδικαλιστικό κίνημα με δικαστικές αγωγές.
-                προσπαθεί να «νοικοκυρέψει» την οργανωτική διάρθρωση της Επιχείρησης, ξεθεμελιώνοντας ολόκληρη την οργανωτική δομή της Επιχείρησης, χωρίς κανένα διάλογο με τους εργαζομένους και με αβέβαια αποτελέσματα.
Ικανότεροι όλων ή πλήρως ανίκανοι;;;;;;;;;
Όποια και να είναι η απάντηση, η διοίκηση του κου Ζερβού, αναμφισβήτητα οδηγεί τη ΔΕΗ, τη μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας, τη μεγαλύτερη επένδυση του Ελληνικού λαού, σε μαρασμό.
Όσοι δεν αντιλαμβάνονται και κυρίως όσοι κάνουν ότι δεν αντιλαμβάνονται, ότι τα παραπάνω συνιστούν την πιο αντιλαϊκή, αντεργατική και ανάλγητη πολιτική που έχει εφαρμοστεί στην Επιχείρηση, θεωρούνται συνυπεύθυνοι.

Κε Πρόεδρε υπάρχουν λύσεις και επιλογές ……….

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...