Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Ενημέρωση ζήτησε το Υπουργείο

Με μια λιτή ανακοίνωση ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα ενέργειας Γιάννης Μανιάτης ζήτησε προ ολίγου από τον επικεφαλής της ΔΕΗ Π. Αθανασόπουλο να ενημερωθεί πλήρως για τη διαδικασία του διαγωνισμού της μονάδας στον Αθερινόλακκο.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες η νέα ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, έχει ζητήσει ρητά από τις διοικήσεις των εποπτευόμενων ΔΕΚΟ και οργανισμών να συνεχίσουν μέχρι νεωτέρας να λειτουργούν, με τη δέσμευση ότι η πολιτική ηγεσία «θα ενημερώνεται για όλα τα σοβαρά ζητήματα».
Από την ανακοίνωση του κ. Μανιάτη, προκύπτει σαφώς ότι θεωρείται από την πολιτική ηγεσία ότι η δέσμευση αυτή δεν τηρήθηκε καθώς χθες το Δ.Σ. της ΔΕΗ προχώρησε στη λήψη απόφασης «για έγκριση τροποποιήσεων των κριτηρίων συμμετοχής στην τρίτη φάση του διαγωνισμού για την ανάπτυξη του ΑΗΣ».
Ο κ. Μανιάτης ζητεί από τη διοίκηση της ΔΕΗ να παγώσει τις αποφάσεις και να προχωρήσει σε ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας. Επί του παρόντος δεν υπάρχει σχόλιο από την πλευρά της ΔΕΗ. Σε σχετική ερώτηση για το θέμα στέλεχος της ΔΕΗ απάντησε ότι:
“Πρόκειται για ένα θέμα που ομόφωνα υιοθέτησε το Δ.Σ. στο οποίο συμμετέχουν και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων και το οποίο αφορά ήσσονος σημασίας τροποποιήσεις.
Πιθανολογώ ότι η σχετική πρωτοβουλία που αναλήφθηκε (από το υπουργείο) οφείλεται σε γνωστές σε όλους αντιδράσεις τοπικών παραγόντων για μία απόφαση ρουτίνας καθώς η σχετική συζήτηση στο Δ.Σ. δεν διήρκησε πάνω από 10 λεπτά."
ΠΗΓΗ:http://www.capital.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...