Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

ΔΕΗ: Αναπροσαρμογή πολιτικής για αυτοκίνητα ανώτερων στελεχώνΤην πολιτική της στον τομέα των αυτοκινήτων θα αναπροσαρμόσει η ΔΕΗ, μετά τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης για χρήση μικρότερου κυβισμού αυτοκινήτων από τους ελεγχόμενους από το Δημόσιο φορείς. Σε σχετική ανακοίνωση της επιχείρησης, επισημαίνεται ότι η νέα πολιτική προβλέπει την παροχή στους Γενικούς Διευθυντές αυτοκινήτων έως 2.000cc, διατηρώντας όμως σχεδόν το ίδιο από το 2001 πλαφόν μέγιστου μηνιαίου μισθώματος της τάξης των 800 ευρώ.
Σημειώνεται ότι η αλλαγή θα προωθηθεί στο πλαίσιο των κοινών προσπαθειών που καταβάλλονται για εξοικονόμηση πόρων σε μια δύσκολη για την Οικονομία περίοδο, αλλά και για την αποτελεσματικότερη προστασία του Περιβάλλοντος.
Αναλυτικά, η διοίκηση της ΔΕΗ διευκρινίζει τα εξής:
"Η ΔΕΗ υιοθέτησε και εφάρμοσε από το 2001 πολιτική αυτοκινήτων για τα ανώτατα στελέχη της, μέσω χρονομισθώσεων αυτοκινήτων 1.800cc για τους Γενικούς Διευθυντές διάρκειας 4 ετών με μηνιαίο μίσθωμα €740.
Η πολιτική αυτή είχε ως στόχο τη διατήρηση της ελκυστικότητας των θέσεων και των παροχών που προσφέρονται για την κάλυψή τους, καθώς σε αυτές προσελκύονται στελέχη μέσα από ανοικτές προκηρύξεις, στις οποίες δύνανται να συμμετέχουν και έμπειρα στελέχη που δεν προέρχονται από τη ΔΕΗ. Η παροχή αυτοκινήτων ως πρόσθετο κίνητρο προσέλκυσης στελεχών σε τέτοιες θέσεις είναι πάγια πρακτική που ακολουθούν όλες οι εταιρείες και στην Ελλάδα και διεθνώς.
Κατά τη δεύτερη τετραετία (άνοιξη 2005 – 2009) εφαρμογής της, η πολιτική αυτή αφορούσε στην παροχή στους Γενικούς Διευθυντές αυτοκινήτων 1.800cc με μέγιστο μηνιαίο μίσθωμα €800.
Ενόψει της επικείμενης λήξης της δεύτερης τετραετούς χρονομίσθωσης, η Επιχείρηση προέβη το 2008 σε μερική αναθεώρηση της σχετικής πολιτικής της. Συγκεκριμένα, η νέα πολιτική προβλέπει την παροχή στους Γενικούς Διευθυντές αυτοκινήτων έως 2.000cc, διατηρώντας όμως σχεδόν το ίδιο από το 2001 πλαφόν μέγιστου μηνιαίου μισθώματος της τάξης των 800 ευρώ."
ΠΗΓΗ:http://www.capital.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...