Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Σημαντικές Διακρίσεις της ΔΕΗ ΑΕ στα Hellenic Responsible Business Awards


Σημαντικές διακρίσεις απέσπασε η ΔΕΗ στα νεοσύστατα HellenicResponsibleBusinessAwards τόσο στην κατηγορία Εταιρική Υπευθυνότητα, για την στήριξη του Αθλητισμού και ανάπτυξη της άθλησης σε περιοχές που δραστηριοποιείται η επιχείρηση όσο και στην κατηγορία Διαχείριση Φυσικών Πόρων για σημαντικές επενδύσεις σε έργα που διασφαλίζουν βιώσιμη οικονομική και περιβαλλοντική ανάπτυξη για τη χώρα. 

Συγκεκριμένα η ΔΕΗ απέσπασε βραβείο στο πλαίσιο της στρατηγικής της για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στον πυλώνα αθλητισμού και πολιτισμού, καθώς η επιχείρηση προχώρησε σε συνεργασία με Αθλητικές Ομοσπονδίες για τη διοργάνωση και υποστήριξη σειράς αθλητικών εκδηλώσεων, σε περιοχές άρρηκτα συνδεδεμένες με τις παραγωγικές δραστηριότητες της, υλοποιώντας 5 εθνικής σημασίας αθλητικές διοργανώσεις στα αθλήματα της Άρσης Βαρών και Πάλης, στις οποίες έλαβαν μέρος συνολικά 850 αθλητές. Οι αθλητικές εκδηλώσεις συνοδεύτηκαν από παράλληλες ενημερωτικές ημερίδες με θέματα την υγιεινή διατροφή, την παρουσίαση του αθλήματος της Ολυμπιακής Άρσης Βαρών, την προπόνηση δύναμης στις αναπτυξιακές ηλικίες, ενώ επίσης πραγματοποιήθηκε ολοκληρωμένη παρουσίαση από έμπειρους προπονητές ασκήσεων Ορθοσωματικής Εκγύμνασης. 

Η ΔΕΗ επίσης βραβεύτηκε στην κατηγορία Διαχείριση Φυσικών Πόρων για τη δημιουργία του Υδροηλεκτρικό Σταθμού του Ιλαρίωνα. Στρατηγικός στόχος της επένδυσης είναι η παραγωγή ενέργειας αλλά και η ικανοποίηση των αναγκών ύδρευσης της Θεσσαλονίκης και αναγκών άρδευσης των πεδιάδων Ημαθίας, Πέλλας, οι οποίες δεν μπορούν να καλυφθούν πλέον σε περιόδους παρατεταμένης ξηρασίας. Ο νέος Υδροηλεκτρικός Σταθμός Ιλαρίωνα αποτελεί ένα εξαιρετικά καινοτόμο έργο στο οποίο έχει επίσης κατασκευαστεί και ένας δεύτερος Μικρός Υδροηλεκτρικός Σταθμός που εκμεταλλεύεται τα νερά της οικολογικής παροχής παράγοντας επιπλέον ενέργεια. 

Οι δύο αυτές σημαντικές διακρίσεις που απέσπασε η ΔΕΗ, αποτελούν σημαντική αναγνώριση για τον τρόπο που πλέον η επιχείρηση αναγνωρίζει ότι η προσφορά στην κοινωνία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την επιχειρηματική της δραστηριότητα στην οποία επίκεντρο της είναι ο άνθρωπος. Κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες αλλά με σταθερότητα και υπευθυνότητα η ΔΕΗ ΑΕ συνεχίζει να επενδύει στη χώρα για ένα καλύτερο αύριο για όλους. 
 Αθήνα, 9.10.2015                                                                       ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΗ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...