Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Όλοι στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΙΟΥΛΗ 2014
Πλατεία Συντάγματος – ώρα 7μμ

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΛ. ΚΟΡΑΗ 6:30μμ

   Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
   Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, τα Σωματεία, οι συνταξιούχοι και φορείς της χώρας, διοργανώνουν Πανελλαδικό Συλλαλητήριο την Τετάρτη 9 Ιούλη και ώρα 7μμ , στην Πλατεία Συντάγματος την ώρα που θα ψηφίζεται το Αντεθνικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης που ιδιωτικοποιεί σε πρώτη φάση το 30% του χαρτοφυλακίου της ΔΕΗ.
   Ο συγκλονιστικός απεργιακός αγώνας που πήρε χαρακτηριστικά κοινωνίας καταγράφηκε στην συνδικαλιστική ιστορία ως οι μέρες απεργίας που ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΑΝ-ΤΡΟΜΑΞΑΝ την κυβέρνηση και τα οικονομικά συμφέροντα που εξυπηρετούν.
   Για χρονικό διάστημα 20 ημερών , από την ημέρα που η κυβέρνηση σχεδίασε το νομοσχέδιο , το θέμα της ΔΕΗ ήταν συνεχώς στην επικαιρότητα και θα παραμείνει.
•    ΑΝΑΤΡΕΨΑΜΕ τον επικοινωνιακό μηχανισμό της κυβέρνησης.
•    ΑΠΟΚΑΛΥΨΑΜΕ ένα προς ένα όλα τα προπαγανδιστικά επιχειρήματά της.
•    ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΜΕ σύγχυση στα επικοινωνιακά στελέχη της κυβέρνησης.
•    ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΕ η μεγάλη αδυναμία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τα επιχειρήματα της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ. Ακόμα και τα μνημονιακά-εχθρικά κανάλια αναγκάστηκαν να βάλουν προβληματισμούς για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.
•   ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΕ από την κοινωνία, την εκκλησία, από τα εργατικά σωματεία και τους φορείς το ΔΙΚΑΙΟ του αγώνα μας.
•   ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ για μια ακόμη φορά ότι η ΔΕΗ είναι κομμάτι της Ιστορίας του τόπου. ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ.
   Ο αγώνας της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ επειδή δόθηκε με όρους κοινωνίας και όχι συνδικαλιστικής συντεχνίας και η αδυναμία της κυβέρνησης να αιτιολογήσει την απόφασή της, την ανάγκασε ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΗ να προχωρήσει σε δημοκρατική εκτροπή ΕΠΙΤΑΣΣΟΝΤΑΣ τους εργαζόμενους.
Η επιστράτευση των εργαζομένων της ΔΕΗ καταργεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας και προσβάλει και υπονομεύει την ίδια τη Δημοκρατία.
Παρ΄ότι η Δικαστική απόφαση έκκρινε παράνομη την απεργία μας ως προς το σκέλος της κάλυψης του απαραίτητου προσωπικού ασφαλείας και προστασίας των εγκαταστάσεων και όχι για την παραγωγή ρεύματος και παρ΄ότι η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ κάλυψε αμέσως το αναγκαίο προσωπικό , έφτασαν στο σημείο να ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΟΥΝ δήθεν έλλειμμα ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.
Τα στελέχη της Επιχείρησης που συμμετείχαν στην τεχνική έλλειψη ενέργειας θα πρέπει να γνωρίζουν ότι κινδυνεύουν να κατηγορηθούν για ψευδή εθνική βεβαίωση.
Το σκηνικό της κατασκευασμένης υπονόμευσης , η υποκρισία και τα αδιέξοδα της κυβέρνησης αποκαλύπτονται και από την εισήγηση του υπουργού ΠΕΚΑ κ. Μανιάτη.
«Επιτακτική ανάγκη αποτροπής των απειλούμενων δυσμενών συνεπειών εξ αιτίας της απεργίας που έχει προκαλέσει κοινωνική αναταραχή ενέχει σοβαρούς κινδύνους για την δημόσια τάξη και δημόσια υγεία λόγω παρατεταμένης αδυναμίας ομαλής ηλεκτροδότησης της χώρας, θέτοντας ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού σε σοβαρούς κινδύνους υγείας».
Και όλη αυτή την καταστροφή, την τρομερή και φοβερή την έκανε η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, τα σωματεία μέλη της και οι απεργοί εργαζόμενοι και μάλιστα όταν η ζήτηση σε ώρες αιχμής ήταν 6840 MW με αντίστοιχη ζήτηση 10980 MW το 2009. ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ !

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες,
•        Να είσαστε υπερήφανοι για τον αγώνα σας.
•        Είμαστε νικητές και όχι νικημένοι.
•        Είμαστε επιστρατευμένοι και όχι υποταγμένοι
•        Με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας προχωράμε στον επόμενο σχεδιασμό.
•        Δώστε μας δύναμη από την δύναμή σας.
•        Αυτοί που έφεραν το σκοτάδι στην χώρα δεν έχουν το δικαίωμα να μιλάνε για φώς.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΙΟΥΛΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 7:00μμ
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΛ. ΚΟΡΑΗ 6:30μμ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...