Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Η Τετάρτη 9 Ιούλη 2014 θα μείνει ως μαύρη μέρα για την πολύχρονη ιστορία και προσφορά της ΔΕΗ στην πατρίδα.

Αθήνα, 10/7/2014

Νομος 1468/1950 και Π.Δ. 3523/1956
«Ιδρύεται η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού η οποία αποτελεί δημόσια επιχείρηση ανήκουσαν εξ ολοκλήρου εις το Ελληνικό δημόσιο και στον Ελληνικό λαό»

Η Τετάρτη 9 Ιούλη 2014 θα μείνει ως μαύρη μέρα για την πολύχρονη ιστορία και προσφορά της ΔΕΗ στην πατρίδα.

51 βουλευτές της κυβέρνησης αποφάσισαν να ακρωτηριάσουν την μεγαλύτερη βιομηχανική επιχείρηση της χώρας και να δωρίσουν ικανοποιώντας τις απαιτήσεις των ανυπόμονων και αχόρταγων οικονομικών συμφερόντων.
51 βουλευτές αποφάσισαν εν ονόματι της Δημοκρατίας την οποία δεν σέβονται και μέσα σε μια νύχτα ψήφισαν το ΑΝΤΕΘΝΙΚΟ νομοσχέδιο που εκποιεί την ΔΕΗ στρατηγικής σημασίας Επιχείρηση για την χώρα.
51 βουλευτές πειθαρχημένοι, υπάκουοι και υποταγμένοι έστησαν στο απόσπασμα και πυροβόλησαν την Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού με την τεράστια προσφορά της σε Εθνικό, οικονομικό, κοινωνικό και εργασιακό επίπεδο.
51 βουλευτές μικροί και αδύναμοι, δεν μπόρεσαν να επιχειρηματολογήσουν και να δικαιολογήσουν την ψήφο τους.
Το μοναδικό επιχείρημά τους ήταν ότι η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ γίνεται για το ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ.
Εκείνοι που παρέδωσαν την Εθνική κυριαρχία της χώρας και έφεραν εθνική ταπείνωση δεν έχουν το ΔΙΚΑΙΩΜΑ να μιλάνε για Δημόσιο Συμφέρον.
Εκείνοι που κατασπάραξαν οικονομικά και φορολογικά τον Ελληνικό λαό, που έστειλαν στην ανεργία 1.500.000 Έλληνες, που πρόσβαλλαν ανθρώπινες αξιοπρέπειες με τα συσσίτια, που έσπειραν απελπισία και αυτοκτονίες δεν έχουν το ΔΙΚΑΙΩΜΑ να μιλάνε για Δημόσιο Συμφέρον.
51 βουλευτές όταν μιλούσαν για προστασία του Δημόσιου Συμφέροντος εννοούσαν το προσωπικό τους συμφέρον με την βουλευτική τους επιβίωση. Να γνωρίζουν όμως ότι οι κυβερνητικές μέρες λιγόστεψαν δραματικά και η απάντηση που θα πάρουν θα είναι σκληρή και ξεκάθαρη.
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ στέλνει το μήνυμα και την διαβεβαίωση ότι το νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ δεν θα εφαρμοσθεί. Ο δρόμος είναι μακρύς και τα εμπόδια ανυπέρβλητα.
Ήδη εμφανίστηκαν τα πρώτα σημάδια όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο συνέδριο του Economist ο πρόεδρος κ. Αρθούρος Ζερβός: «Η πώληση του 30% του παραγωγικού και εμπορικού δυναμικού της ΔΕΗ και με το μοντέλο πώλησης λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής ενέργειας σε ιδιώτες μέσω των δημοπρασιών που θα το εκμεταλλεύονταν τρίτοι οδηγεί με ακρίβεια στην κατάρρευση της μεγαλύτερης εταιρείας της χώρας με όσα συνακόλουθα θα έχει αυτό στην οικονομία της χώρας.»
Η ΓΕΝΟΠ στον προβληματισμό και τις ανησυχίες του κυρίου Ζερβού δεν έχει να προσθέσει τίποτα γιατί αυτά ακριβώς τονίζαμε και επισημαίναμε προς κάθε κατεύθυνση.
Από το βήμα του ίδιου συνεδρίου ο ανταγωνιστής της ΔΕΗ και εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Εlpedison κ. Ανδρέας Τζούρος ήταν αποκαλυπτικός στις προθέσεις του για το στημένο παιχνίδι σε βάρος της ΔΕΗ δηλώνοντας τα εξής: «Η νομοθεσία για την μικρή ΔΕΗ πρέπει να είναι ευέλικτη ώστε να μην υπάρξει εγκλωβισμός σε πάγια για περιβαλλοντικούς , οικονομικούς και εργασιακούς λόγους γιατί ΔΕΝ θα ελκύσουν το επενδυτικό ενδιαφέρον». ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΞΕΓΥΜΝΩΘΗΚΑΝ γιατί η αλήθεια δεν κρύβεται.
•             Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει δημόσια τον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα την εκκλησία που εξέφρασαν την συμπαράστασή τους και στάθηκαν δίπλα μας στον συγκλονιστικό αγώνα μας και διαβεβαιώνουμε ότι ο αγώνας για την προστασία της ΔΕΗ και τα συμφέροντα του Έλληνα καταναλωτή ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.
•             Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ έστειλε επιστολές στον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Παπούλια και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο ζητώντας συνάντηση μαζί τους για τις εξελίξεις.
•             Προγραμματίζουμε συνεντεύξεις τύπου σε όλες τις περιοχές που υπάρχουν ενεργειακά κέντρα της ΔΕΗ.
•             Προσφεύγουμε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, στο Διεθνές Γραφείο εργασίας και σε όλα τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε.
•             Καλούμε όλους τους Ευρωβουλευτές να φέρουν το θέμα της επίταξης των εργαζομένων και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ στο Ευρωκοινοβούλιο καταγγέλλοντας και καταδικάζοντας τις κυβερνητικές αποφάσεις.
•             Επειδή η κυβέρνηση δεν έχει την Δημοκρατική νομιμοποίηση να ξεπουλήσει την ΔΕΗ, να προκαλέσει ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ προκειμένου να αποφασίσει ο πραγματικός ιδιοκτήτης της Δημόσιας Εταιρείας Ηλεκτρισμού.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...