Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

ΠΑΣΥΠ/ΔΕΗ: Εξώδικη δήλωση-προειδοποίηση


ΑΘΗΝΑ 05/07/2013
                                                                                                             Α.Π.:      2041


ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ
ΕΝΩΠΙΟΝ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ

Της πρωτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης με την επωνυμία «ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΕΗ» (ΠΑ.Σ.ΥΠ. ΔΕΗ), που εδρεύει στην Αθήνα (οδός Βερανζέρου 57-Αθήνα) και εκπροσωπείται νομίμως.

Προς:

1.      Την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Ανώνυμη Εταιρεία» (ΔΕΗ Α.Ε.), που εδρεύει στην Αθήνα (οδός Χαλκοκονδύλη 30) και εκπροσωπείται νομίμως.
2.      Τον κ. Ζερβό Αρθούρο με την ιδιότητα Πρόεδρου του ΔΣ, Διευθύνοντα σύμβουλου και νόμιμου εκπρόσωπου της ΔΕΗ Α.Ε. που κατοικοεδρεύει ομοίως ως άνω

Κοινοποιούμενη:

Στον Υφυπουργό ΠΕΚΑ κ. Α. Παπαγεωργίου.

Ο Πανελλαδικός Σύλλογος Υπαλλήλων ΔΕΗ, έχοντας στο μητρώο μελών του πλήθος υπαλλήλων της ΔΕΗ Α.Ε., που υπηρετούν με το καθεστώς απόσπασης στο ΤΑΠ-ΔΕΗ/ΙΚΑ σύμφωνα με τον ν.2773/1999, την ΚΥΑ των Υπουργών Ανάπτυξης και Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας 20496/4067 (ΦΕΚ τ.Β΄ 1579 του 2008) καθώς και της από 30/07/2008 ΕΣΣΕ μεταξύ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και ΔΕΗ Α.Ε., καταγγέλλει την απαράδεκτη και αδικαιολόγητη καθυστέρηση της ΔΕΗ Α.Ε., ως προς την τοποθέτηση στις υπηρεσίες της, των συναδέλφων που έχει νόμιμα αρθεί η απόσπασή τους από το Δ.Σ. του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Η άμεση τοποθέτησή τους σε υπηρεσίες της Επιχείρησης αναμφισβήτητα θα συμβάλει στην κάλυψη των αναγκών της, που τώρα καλύπτονται μερικώς με προσλήψεις έκτακτου προσωπικού.

Επειδή η καθυστέρηση τοποθέτησής τους αντίκειται στη χρηστή διοίκηση της Επιχείρησης, ενώ παράλληλα προβαίνει σε εκατοντάδες προσλήψεις έκτακτου προσωπικού
Επειδή έχουν ολοκληρωθεί οι τυπικές διαδικασίες άρσης της απόσπασης τους σύμφωνα με το άρθρο 2 της ΚΥΑ των Υπουργών Ανάπτυξης και Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας 20496/4067 (ΦΕΚ τ.Β΄ 1579 του 2008) και την από 30/07/2008 ΕΣΣΕ. .

Επειδή η οποιαδήποτε περαιτέρω καθυστέρηση τοποθέτησής τους υποκρύπτει άρνηση αποδοχής εργασίας των συναδέλφων-μισθωτών της ΔΕΗ Α.Ε.

Επειδή η οποιαδήποτε περαιτέρω καθυστέρηση τοποθέτησής τους συνιστά κατάφωρη παραβίαση των σχετικών εργασιακών σχέσεων που ρυθμίζονται από την ΚΥΑ των Υπουργών Ανάπτυξης και Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας 20496/4067 (ΦΕΚ τ.Β΄ 1579 του 2008).

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ

Να προβείτε άμεσα και χωρίς καμία καθυστέρηση και πάντως όχι πέραν της 20/7/2013, στην τοποθέτηση των συναδέλφων-υπαλλήλων της ΔΕΗ Α.Ε. στις υπηρεσίες της Επιχείρησης, ώστε να αποφευχθούν αγωνιστικές κινητοποιήσεις και δικαστικές διενέξεις.

Με επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας, αρμόδιος δικαστικός επιμελητής εντέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς όσους αυτή απευθύνεται για να λάβουν γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες, αφού την αντιγράψει ολόκληρη στην έκθεση επίδοσής του.

Για το Δ.Σ.


                   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



         ΜΠΟΥΚΟΥΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                      ΔΙΑΚΟΥΜΑΚΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...