Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Αρθ.Ζερβός: Είμαστε έτοιμοι για εκπτώσεις στη βιομηχανία

Θέμα εβδομάδων, ίσως και ημερών, θα πρέπει να θεωρείται η εφαρμογή από την πλευρά της ΔΕΗ του πακέτου των εκπτώσεων που θα χορηγήσει η εταιρεία στους μεγάλους βιομηχανικούς καταναλωτές στη Μέση και την Υψηλή Τάση. Αυτό ανέφερε ο Αρθούρος Ζερβός, στο περιθώριο της τακτικής Γενικής Συνέλευσης της ΔΕΗ, σημειώνοντας μάλιστα ότι το πακέτο θα πρέπει να θεωρείται «κλειδωμένο».
Όπως εξήγησε ο επικεφαλής της ΔΕΗ οι ρυθμίσεις θα έχουν δύο σκέλη και μπορούν να εφαρμοστούν από την πλευρά της ΔΕΗ, ακόμη και την επόμενη ημέρα της νομοθετικής ρύθμισης που απαιτείται και αφορά στο κομμάτι της διακοψιμότητας.
Πιο συγκεκριμένα η ΔΕΗ έχει καταλήξει σε ένα συγκεκριμένο πακέτο εκπτώσεων για τους βιομηχανικούς καταναλωτές της Μέσης Τάσης, το οποίο και θα ανακοινωθεί ταυτόχρονα με τη δεύτερη ρύθμιση που αφορά στη διακοψιμότητα. Τα δύο αυτά μέτρα, ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας θα ανακοινωθούν και θα εφαρμοστούν μαζί.
Η μοναδική εκκρεμότητα σύμφωνα με τον ίδιο, αφορά στη νομοθετική ρύθμιση που εκκρεμεί για το θέμα της διακοψιμότητας, η οποία και θα επιτρέψει στο διαχειριστή του συστήματος ΑΔΜΗΕ να προχωρήσει. Η νομοθετική ρύθμιση έχει ήδη κατατεθεί και βρίσκεται σε νομοπαρασκευαστικό στάδιο στη βουλή, στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ για τις ΑΠΕ.
Όσο για το κομμάτι των εκπτώσεων για τις βιομηχανίες της Μέσης Τάσης, ο κ. Ζερβός ανέφερε ότι η πλευρά της ΔΕΗ είναι έτοιμη και θα τις εφαρμόσει, όπως έχει δεσμευτεί, διαψεύδοντας ότι τίθεται θέμα επιπλέον απαιτήσεων ή εμπλοκής. Το ύψος της έκπτωσης, πρόσθεσε ο ίδιος είναι αυτό που έχει διαρρεύσει το προηγούμενο διάστημα (15%).
Η παρέμβαση του κ. Ζερβού έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, με δεδομένο ότι το πακέτο μέτρων για την ελάφρυνση του ενεργειακού κόστους έχει εξαγγελθεί από τις αρχές του έτους χωρίς να προχωρήσει κάποια συγκεκριμένη ρύθμιση. Εφόσον τα μέτρα προχωρήσουν μέσα στο καλοκαίρι και δεν υπάρξει νέα αναβολή ή κωλυσιεργία, αυτά αναμένεται να δώσουν ανάσα σε μεγάλο αριθμό βιομηχανιών που αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...