Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

ΠΑΣΥΠ/ΔΕΗ: Από το "μπάχαλο" η Εμπορία δεν κερδίζει

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


      Την 15/06/2013, ημέρα Σάββατο, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Διοίκηση με τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και Σωματεία – μέλη της με σκοπό την ενημέρωση σχετικά με τη σύσταση Α.Ε. από ΔΕΗ Α.Ε. και DAMCO ENERGY Α.Ε.
     Η συνάντηση απέβη άκαρπη ως προς την ουσία της διότι ορισμένοι (ελάχιστοι) από τους συμμετέχοντες (για την ακρίβεια η ηγεσία ενός Σωματείου) είχαν έρθει με σκοπό να πυρπολήσουν άλλη μία συνάντηση προβάλλοντας θέματα διαδικαστικά ή θέματα άσχετα με τη συνάντηση, περιφρονώντας αλαζονικά τα υπόλοιπα Σωματεία, αλλά και τη σοβαρότητα του θέματος, ίσως γιατί ελάχιστα μέλη τους υπηρετούν στην Εμπορία. 
     Αρχίζοντας λοιπόν, από ερωτήματα όπως ποιος ο λόγος της ενημέρωσης, με ποια ιδιότητα συμμετείχε ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και άλλα παρόμοια γραφικά οδήγησαν σε αδιέξοδο την ενημέρωση.  Ήρθαν, είπαν και τελικά δεν έγινε καμία ουσιαστική συζήτηση. Χωρίς άποψη, θέσεις αλλά ούτε και υπομονή για να ενημερωθούν υιοθέτησαν την τακτική της “μπαχαλοποίησης” για να εξυπηρετήσουν προσωπικές και συντεχνιακές σκοπιμότητες ακόμα και μικροπολιτικές.
     Ο ΠΑ.Σ.ΥΠ.-ΔΕΗ μη επιθυμώντας να τους ακολουθήσει σ’ αυτές τις τακτικές αποχώρησε από τη συνάντηση.
     Καταγγέλλουμε τις τακτικές της “μπαχαλοποίησης” οποιαδήποτε διαδικασίας.  Αν κάποιοι θέλουν να γίνουν Πρόεδροι στη θέση του Προέδρου, να γίνουν, σεβόμενοι τις δημοκρατικές διαδικασίες.
     Αν κάποιοι δεν αναγνωρίζουν οποιονδήποτε από την Ε.Ε. της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ να το πράξουν δημοκρατικά.
     Είναι προφανές ότι από τη μία, η μη τεκμηρίωση θέσεων και επιχειρημάτων οδηγεί σε συνδικαλιστικά πρότυπα και τακτικές περασμένων δεκαετιών, από την άλλη όμως η προσπάθεια “μπαχαλοποίησης”  έχει στόχο την εμφάνιση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ως αδύναμου συνδικάτου.
     Θα επισημάνουμε επίσης το γεγονός ότι ο Γεν. Γραμματέας της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ δεν μπόρεσε να παρευρεθεί λόγω άλλων υποχρεώσεων και έστειλε “εκπρόσωπό” του και όχι τον αναπληρωτή Γεν. Γραμματέα.
     Από το “μπάχαλο” δεν κερδίζει ούτε η Επιχείρηση, ούτε το συνδικάτο και σίγουρα δεν κερδίζουν οι Εργαζόμενοι.
     Αυτά διαδραματίσθηκαν στο θέατρο σκιών της 15/06/2013 με τίτλο “Όποιος δε θέλει να ζυμώσει…. ”.
     Με πλήρη ευθύνη προς την Επιχείρηση και τους συναδέλφους και με απόλυτο σεβασμό στη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ αποστείλαμε στη Διοίκηση και στη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ τις θέσεις μας και τις επιφυλάξεις μας για το σχετικό θέμα γιατί ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΜΕΝΟΥΝ.
     Ο ΠΑ.Σ.ΥΠ.-ΔΕΗ επαναλαμβάνει ότι δεν είναι δογματικά αντίθετος σε συνεργασίες του Ομίλου ΔΕΗ με τρίτους.
     Για τη συγκεκριμένη συνεργασία όμως, επισημαίνει:
     α) τους κινδύνους απαξίωσης των καταστημάτων Πωλήσεων της ΔΕΗ.  Συγκεκριμένα, η συνεχής μείωση προσωπικού, τα ξεπερασμένα μηχανογραφικά συστήματα και ο μη εκσυγχρονισμός των διαδικασιών και οδηγιών αναμφίβολα θα οδηγήσουν σε βάθος χρόνου στη μείωση του αριθμού των καταστημάτων Πωλήσεων της Επιχείρησης, με ότι αυτό σημαίνει για την ίδια την Επιχείρηση, τους εργαζόμενους και τους καταναλωτές.
     β) τους κινδύνους που επιφυλάσσει η συμπερίληψη στο διακριτικό τίτλο της νέας Εταιρείας  “ΔΕΗ Solar Solutions” του τμήματος που αναφέρει την επωνυμία “ΔΕΗ”.  Αναλυτικότερα: 
     1) Δεν έχει αποτιμηθεί ο τίτλος “ΔΕΗ”, ο οποίος είναι συνδεδεμένος με την εμπιστοσύνη των πελατών προς τη ΔΕΗ.
     2) Η χρήση της συντομογραφίας “ΔΕΗ” θα ερμηνευθεί ως Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού και οπωσδήποτε θα δράσει παραπλανητικά προς τους καταναλωτές σε σχέση με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της “ΔΕΗ Solar Solutions”.
     3) Αναμφισβήτητα, θα δημιουργήσει ενδείξεις για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της ΔΕΗ και 
     4) Δε διευκρινίζεται η τύχη του τίτλου ΔΕΗ σε περίπτωση μεταβίβασης των μετοχών της νέας Εταιρείας από τη ΔΕΗ. 
     Καλούμε τη Διοίκηση της ΔΕΗ και τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τις παραπάνω επιφυλάξεις, μιας και όπως φαίνεται είναι δύσκολο να πραγματοποιηθεί συζήτηση.

  

Γραφείο Τύπου
17/6/2013
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...