Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Άγριο ξύλο σε διαδηλωτές και δημοσιογράφους

Χιλιάδες κόσμου διαδήλωσαν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας την αντίθεσή τους στα οικονομικά μέτρα. Δεν φορούσαν κουκούλες, δεν κρατούσαν πέτρες, δεν είχαν κανένα σκοπό να προξενήσουν επεισόδια. Απλός κόσμος ήταν που βγήκε στους δρόμους για να παρακινήσει και τους άλλους Ελληνες να βγουν κι αυτοί από τα σπίτια τους και να αντιδράσουν στην κυβερνητική και τροικανή λαίλαπα.
Παρ’ όλα αυτά, οι οδηγίες που δόθηκαν στις δυνάμεις των ΜΑΤ ήταν σαφείς. Να μην υπάρξουν έκτροπα επ’ ουδενί και με όποιο τρόπο. Και η δεύτερη οδηγία ήταν να ρίξουν τόσο ξύλο στους δημοσιογράφους και τους φωτορεπόρτερ που να μην ξαναπλησιάσουν σε απόσταση 100 μέτρων τους αστυνομικούς.

Εγιναν και τα δύο. Τα ΜΑΤ με πρωτοφανή αγριότητα επιτέθηκαν με γκλομπ και ασπίδες κι έριξαν δεκάδες δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου – λάμψης. Εγκλώβισαν κόσμο μέσα στο σταθμό του μετρό και κινδύνευσαν άνθρωποι καθώς η κατάσταση ήταν αποπνικτική. Ο στόχος της καταστολής ήταν φανερός. Να κατεβαίνουν όσο το δυνατόν λιγότεροι εργαζόμενοι για να διαμαρτυρηθούν.
Από την άλλη, έπεσε το ξύλο της… αρκούδας κατά όσων δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ τολμούσαν να καταγράψουν τις αστυνομικές αυθαιρεσίες.
Οι καταγγελίες για βίαιη και αναίτια επίθεση κατά εργαζόμενων στα μέσα ενημέρωσης ανάγκασε την Αστυνομία να διατάξει έρευνα. Αλλά όπως και οι προηγούμενες, δε θα βγάλει κανένα αποτέλεσμα. Εδώ κουφάθηκε ο δημοσιογράφος Μ. Κυπραίος και παρ’ ολίγο να τον κατηγορήσουν γιατί… επιτέθηκε στη χειροβομβίδα κρότου – λάμψης.

Φυσικά, οι εργαζόμενοι που πήγαν σήμερα στα συλλαλητήρια και έφαγαν ξύλο και χημικά θα πρέπει να γύρισαν ευτυχισμένοι στο σπίτι τους.
Το Πασοκικό ξύλο είναι ευεργετικό, κάνει καλό στην υγεία. Και τα χημικά του πρώην προέδρου της ΕΦΕΕ και νυν υπουργού… Προστασίας του Πολίτη, Χρ. Παπουτσή, είναι τόσο ακίνδυνα που ο κόσμος άνοιγε οικειοθελώς το στόμα του για να εισπνεύσει.

ΠΗΓΗ: http://www.antinews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...