Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Νέα επιχείρηση αποπροσανατολισμού με συλλογή …υπογραφών

Οι επικοινωνιολόγοι του Ομπάμα μάλλον ωχριούν μπροστά στα… υπόγεια του Μαξίμου που αποφάσισαν να ρίξουν ένα πυροτέχνημα μπας και ο κόσμος θαμπωθεί και δεν τους πάρει με τις πέτρες.
Τι σκέφτηκε το σατανικό μυαλό της κυβέρνησης; Να συγκεντρώσει ένα εκατομμύριο υπογραφές προκειμένου, λέει να πιέσει την Ευρωπαϊκή Ενωση να αποφασίσει την έκδοση ευρω-ομολόγου, ή μάλλον να ξεκινήσει η συζήτηση για το θέμα αυτό και… τρέχα γύρευε.
Ο Γ. Παπανδρέου μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, και θέλοντας να αποφύγει οποιαδήποτε έκρηξη από τους βουλευτές αποφάσισε να το παίξει φουλ επίθεση. Αλλά χωρίς επιθετικούς, καθώς η πρότασή του αν μη τι άλλο αξίζει Οσκαρ υποκρισίας (όχι υποκριτικής).
Φανταστείτε στην Ελλάδα να στήνονται πάγκοι και να περνά ο κόσμος να βάζει υπογραφές για το ευρωομόλογο. Καλά – καλά δεν ξέρει τι είναι Ευρωπαϊκή Ένωση θα ξέρει τι είναι ομόλογο; Αλλά ας υποθέσουμε ότι γνωρίζει για τι πράγμα ψηφίζει.
Η ερώτηση είναι απλή: Πόσο μπορεί να αποτελέσει μοχλό πίεσης η συλλογή υπογραφών σε μια χρεοκοπημένη χώρα; Δηλαδή θα φοβηθούν οι Γερμανοί και η Μέρκελ τις υπογραφές του Παπανδρέου και πανικόβλητοι θα τρέξουν να εκδώσουν ευρωομόλογο προκειμένου να σωθεί η χώρα;
Πόση αξία μπορεί να έχει η συγκέντρωση ενός εκατ. υπογραφών σε μια ευρωπαϊκή ένωση 350 και πλέον εκατομμυρίων; Καμιά αξία, το μόνο που θα καταφέρουν είναι να γελάνε με εμάς όλοι οι Ευρωπαίοι. Παλιόχαρτα για εσωτερική κατανάλωση.
Επομένως, γιατί το πρότεινε αυτό το Ιερατείο της κυβέρνησης και ο πρωθυπουργός; Είχε κάποιους άλλους λόγους; Η απάντηση είναι απλή: Προφανώς και αλλού αποσκοπεί:
1. Αποπροσανατολισμός: Βάζουμε τον κόσμο να υπογράφει προκειμένου να τον πείσουμε ότι στην Ελλάδα έχουμε συμμετοχική δημοκρατία και ο κόσμος ψηφίζει για το μέλλον του. Ετσι, τον κάνουμε να ξεχάσει την πίκρα του αλλά τον καθιστούμε συν-υπεύθυνο για ότι θα γίνει στο μέλλον.
2. Δημοψήφισμα: Ξεκινάμε με συλλογή υπογραφών για να πάμε μετά στο δημοψήφισμα για τη συνθήκη της Λισαβόνας. Ετσι, βάζουμε τον κόσμο να βγάλει το φίδι από την τρύπα αφού πρώτα έχουμε διαλύσει τη χώρα.
3. Λήθη: Δεν βάλαμε τον κόσμο να συγκεντρώσει υπογραφές για άλλα θέματα και τον βάζουμε να το κάνει για άλλα που ούτε κάν γνωρίζει. Ξεχνούν όμως ότι πέρασαν το Μνημόνιο με απλή πλειοψηφία; Ότι το έχουν αναθεωρήσει τρεις φορές με υπογραφή Παπακωνσταντίνου και μόνο; Ή ότι πέντε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν διαγραφεί και πολλοί άλλοι πνέουν μένεα για την οικονομική πολιτική; Ετσι θα κάνουμε τον κόσμο να ξεχάσει, με συλλογή υπογραφών;
4. Ουτοπία: Για ένα άδειο πουκάμισο είναι όλη αυτή η ιστορία αφού αν δεν πουν το ναι οι Γερμανοί και οι Γάλλοι όχι ευρωομόλογο δεν θα υπάρξει αλλά ούτε και απλό ομόλογο.
Ας αφήσουν λοιπόν οι ΠΑΣΟΚΟΙ την παρελκυστική πολιτική κι ας κυβερνήσουν. Ο κόσμος δεν είναι τόσο ηλίθιος όσο νομίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...