Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

Το χρέος είναι πρόσχημα. Ο πραγματικός στόχος είναι οι εργασιακές σχέσεις !!!

H σύγκρουση μεταξύ δικαστών και Καστανίδη το Σάββατο μπορεί να πέρασε σχετικά απαρατήρητη, ίσως γιατί δεν απασχολεί και πάρα πολύ κόσμο αν τσακώνονται τα… ρετιρέ με τους πολιτικούς.
Ομως, μια δήλωση του προέδρου της Ενωσης Δικαστών, αρεοπαγίτη, Χρ. Αθανασίου, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη και ασχολίαστη διότι αν είναι όντως έτσι τότε μιλάμε για βόμβα.
Είπε λοιπόν ο κ. Αθανασίου ότι ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, σε ομιλία του στο Λονδίνο και σε επενδυτές ανέφερε για την Ελλάδα ότι “χρέος και έλλειμμα ήταν προσχήματα και ο πραγματικός στόχος ήταν οι εργασιακές σχέσεις και οι ασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις”.
Εμείς είμαστε σίγουροι ότι είναι έτσι, και γράφουμε συνεχώς για το ύπουλο deal κυβέρνησης – εργοδοτών και τρόϊκας. Αν όμως επίσημα το λέει και ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ τότε τα πράγματα σοβαρεύουν.
Αν πράγματι για τους ξένους δανειστές μας το χρέος και το έλλειμμα δεν τους ενδιαφέρει και αυτό που ήθελαν ήταν να βάλουν χέρι σε μισθούς και συντάξεις, τότε βρήκαν πρόθυμους στην Ελλάδα. Η σοσιαλιστική κυβέρνηση προωθεί μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση, μέτρα πλήρους άλωσης των εργασιακών σχέσεων.
Και παλαιότερα γράφαμε ότι δεν είναι καθόλου τυχαία η στήριξη που έχει ο κ. Παπανδρέου από μικρούς και μεγάλους νταβατζήδες οι οποίοι θέλουν να μειωθεί το εργατικό κόστος.
Διά στόματος του κ. Τόμσεν επιβεβαιώνεται το σενάριο της “πρόθυμης” κυβέρνησης να διαλύσει τα πάντα στο όνομα της κρίσης. Διότι, ειδικά για τον ιδιωτικό τομέα, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να γίνουν μαζικές μειώσεις μισθών μέσω των επιχειρησιακών συμβάσεων. Κι αν υπάρχουν προβληματικές επιχειρήσεις μπορούν να βρουν κι άλλες λύσεις από το να διώξουν υπαλλήλους.
Οι μεγάλοι μπορούν να κάνουν περικοπές σε μια σειρά από κρυφά μπόνους και χρήματα που δίνονται σε μεγαλοστελέχη. Οσο για τις μικρές εταιρείες, αν νοικοκυρέψουν τα οικονομικά τους, αναζητήσουν κεφάλαια από το ΕΣΠΑ και το κυριότερο αν ξεσηκωθούν κατά της κυβέρνησης και ζητήσουν στήριξη, τότε θα διασωθούν.
Ομως, όλα δείχνουν το στημένο παιχνίδι. Και ο ιστορικός του μέλλοντος θα γράψει για το πείραμα της Ελλάδας που θα υλοποιηθεί και σε άλλες χώρες.
ΠΗΓΗ: www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...