Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Ξηλώνονται «ρολόγια» των εμπόρων λόγω απλήρωτων λογαριασμών

Πληθαίνουν οι περιπτώσεις αποξήλωσης ρολογιών της ΔΕΗ από επιχειρήσεις, λόγω απλήρωτων λογαριασμών όπως αναφέρει ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά σε επιστολή του προς τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της επιχείρησης, Α. Ζερβό.

Ο σύλλογος επισημαίνει ότι με αφορμή διαμαρτυρίες μελών του για την αιφνίδια αποξήλωση ρολογιών της ΔΕΗ από επιχειρήσεις, λόγω απλήρωτων λογαριασμών, δηλώνει τον έντονο προβληματισμό του για το μέγεθος των ημερήσιων εντολών αποκοπής ρεύματος στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, «καθώς το πλήγμα που δέχονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις από τη διακοπή του ρεύματος είναι ανυπολόγιστο και οι επιπτώσεις από τη συγκεκριμένη τακτική της ΔΕΗ καταστροφικές».

Ο σύλλογος σημειώνει ότι σε αυτή την εξαιρετικά δυσμενή συγκυρία που βιώνουν οι επιχειρήσεις, το οικονομικό κόστος και γενικά η απορρύθμιση της αγοράς«συνεπάγονται ευθύνη για τη διοίκηση της ΔΕΗ, από την οποία ζητούμε να επιδείξει τον κοινωνικό της ρόλο και να εξαντλήσει τα όρια της ανοχής της, μέσω διακανονισμών, για την αποφυγή δυσμενών καταστάσεων που επιβαρύνουν την ήδη καταπονημένη αγορά του Πειραιά».

Προσθέτει, τέλος, ότι σε καμία περίπτωση δεν παραβλέπει ο σύνδεσμος την υποχρέωση των επιχειρηματιών να πληρώνουν τους λογαριασμούς που τους χρεώνονται, προσθέτει όμως ότι θεωρεί «ως άτυπη υποχρέωση των διοικήσεων των ΔΕΚΟ γενικά και την παροχή διευκόλυνσης σε ορισμένες ομάδες, όπως οι μικρές εμπορικές επιχειρήσεις, που, στη δίνη των καταστάσεων, αδυνατούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις».

Θα ερευνηθούν οι καταγγελίες

Με εντολή της διοίκησης της ΔΕΗ θα διερευνηθούν με πολύ μεγάλη προσοχή και το ταχύτερο δυνατό όλα όσα αναφέρονται στην επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, ο οποίος και θα ενημερωθεί υπεύθυνα».

Αυτό αναφέρει η επιχείρηση σε ανακοίνωσή της σχετικά με την επιστολή που απέστειλε ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά προς τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Α.Ε., Αρθ. Ζερβό, στην οποία εκφράζει τον έντονο προβληματισμό του για το μέγεθος των ημερήσιων εντολών αποκοπής ρεύματος στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

Από την επιχείρηση επισημαίνεται ότι είναι δεδομένη η κοινωνική υπευθυνότητα με την οποία η ΔΕΗ αντιμετωπίζει τις δυσκολίες των παραγωγικών τάξεων και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιλυθούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα προβλήματα που ανακύπτουν, ενώ με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις, από τις αρμόδιες υπηρεσίες διαπιστώνεται ότι ακολουθείται η συνήθης πρακτική για τους απλήρωτους λογαριασμούς στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά –όπως και στην υπόλοιπη χώρα– και δεν έχει αλλάξει σε τίποτα η σχετική πολιτική.
ΠΗΓΗ: www.energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...