Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Απειλές ΓΕΝΟΠ αν ισχύσουν οι περικοπές στις ΔΕΚΟ και για τη ΔΕΗ

Με δυναμικές κινητοποιήσεις προειδοποιεί η ΓΕΝΟΠ σε περίπτωση που τα μέτρα για τις ΔΕΚΟ που αποφασίστηκαν στο υπουργικό ισχύσουν και για τη ΔΕΗ.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ των ΝΕΩΝ του Σαββάτου, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου θα στείλει επιστολές στις διοικήσεις των εισηγμένων στο Χ.Α. ΔΕΚΟ ζητώντας σύγκληση γενικών συνελεύσεων όπου θα αποφασιστούν μέτρα ανάλογα με το νομοσχέδιο των “έκτακτων μέτρων” που προκάλεσε σοκ και δεος. Πηγές του οικονομικού επιτελείου αναφέρουν ότι οι ρυθμίσεις θα είανι περίπου ίδιες στο πνεύμα αλλά θα διαφοροποιούνται για κάθε επιχείρηση.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ πρόθεση του ΥΠ.ΟΙΚ., δεν είναι να νομοθετήσει για περικοπές μισθών σε ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΔΕΗ, ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΟΠΑΠ και ΤΤ. Όσο για τους εργαζόμενους, τονίζουν ότι σε τέτοιο ενδεχόμενο θα στυλώσουν τα πόδια.
“Νέα μείωση στουςμισθούς των εργαζομένων της ΔΕΗ θα γίνει αφού πρώτα πέσουν κορμιά” δηλώνει στα ΝΕΑ ο Γ. Φωτόπουλος. Άλλοι συνδικαλιστές – πιο σκληροπυρηνικοί – λένε ωστόσο ότι σε τέτοιο ενδεχόμενο “θα βυθίσουν τη χώρα στο σκοτάδι”.
Να σημειωθεί ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν πρόσφατα και θα περάσουν με συνοπτικες διαδικασίες από τη Βουλή, σημαίνουν απώλεια εισοδήματος ως 25% για υπαλλήλους των ΔΕΚΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...