Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Διαψεύδει η ΓΣΕΕ ότι τα βρήκε με τον ΣΕΒ

Διαψεύδει η ΓΣΕΕ τα περί συμφωνίας με τους εργοδοτικούς φορείς, με δηλώσεις τόσο του γενικού γραμματέα της Συνομοσπονδίας, Βαγγέλη Μπουζούλα, όσο και του προέδρου Γιάννη Παναγόπουλου.
¨Εκπληξη και αγανάκτηση εκφράζει ο γ.γ. της ΓΣΕΕ για τα σχετικά δημοσιεύματα, ενώ ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας παρατήρησε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του στον Βήμα FM: «Ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται», επαναλαμβάνοντας την αντίθεση της ΓΣΕΕ στην πρόταση για περικοπή μισθών και επιχειρησιακές συμβάσεις που θα υπερισχύουν των συλλογικών και κλαδικών συμβάσεων εργασίας.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε μυστική συνάντηση που έγινε χθες το βράδυ στα γραφεία του ΣΕΒ μετά τη ματαίωση της προγραμματισμένης νωρίς το απόγευμα συνάντησης στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης λόγω του αποκλεισμού του κτηρίου από το ΠΑΜΕ (φωτογραφία), οι εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων κατέληξαν με την συμμετοχή της ΓΣΕΕ σε συμφωνία τεσσάρων σημείων :
- Οι επιχειρησιακές συμβάσεις να συνάπτονται για ορισμένο χρονικό διάστημα, που δεν θα υπερβαίνει τα δύο χρόνια (ένας συν ένας χρόνος).
- Η μείωση των αποδοχών να μην ξεπερνά το 12%.
- Να προβλέπεται ρήτρα ότι οι επιχειρήσεις που θα προχωρούν σε σύναψη επιχειρησιακών συμβάσεων δεν θα προχωρούν σε απολύσεις.
- Να μην ισχύσει η κατάργηση της επέκτασης των συμβάσεων σε κλάδους που δεν εκπροσωπούνται στις διαπραγματεύσεις.
«Πολύτιμο δεκανίκι» της κυβέρνησης και του ΣΕΒ αποκαλεί το ΠΑΜΕ την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στα εργασιακά, καλώντας παράλληλα σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της 15ης Δεκεμβρίου.
«Οι τελευταίες ημέρες είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικές», σημειώνει χαρακτηριστικά το ΠΑΜΕ. «Ο ΣΕΒ αξιώνει να είναι αποκλειστικά οι καπιταλιστές αυτοί που θα ρυθμίζουν πόσες ημέρες – ποιες ημέρες – πόσο θα αμείβονται αυτοί που θα εργάζονται. Ξεδιπλώνει καθημερινά το όραμά του, όχι απλά για φτηνή, αλλά για τσάμπα χρησιμοποίηση της εργατικής τάξης», και «η κυβέρνηση δίνει συγχαρητήρια στο ΣΕΒ για τις δημιουργικές του προτάσεις και κάνει νόμο τις επιθυμίες του ακόμα και με την επιβολή των όπλων, όπως έκανε με τους ναυτεργάτες».
«Πολύτιμο δεκανίκι και νομιμοποιητής αυτής της αθλιότητας χειροτέρευσης των όρων απασχόλησης και αμοιβής των εργαζομένων», υποστηρίζει το ΠΑΜΕ, «και πάλι η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ».
«Όσο η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει και το κεφάλαιο γίνεται επιθετικότερο, τόσο ο ρόλος της γίνεται ακόμα πιο αντεργατικός και άθλιος», επισημαίνει και καλεί τις Διοικήσεις των Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων και πρωτοβάθμιων Συνδικάτων να ενημερώσουν τους εργαζόμενους για τις απαιτήσεις του ΣΕΒ, τη στάση της κυβέρνησης και της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ.

ΠΗΓΗ: www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...