Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

ΠΑΣΥΠ/ΔΕΗ: Πέτρινες εποχές για τον Όμιλο ΔΕΗ

            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΕΤΡΙΝΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΔΕΗ  

         Καθημερινά η Διοίκηση της ΔΕΗ, απεργάζεται διάφορα σενάρια που ως στόχο έχουν τον περιορισμό ή/και κατάργηση παροχών-διευκολύνσεων των μισθωτών, τη μεταβολή των εργασιακών σχέσεων προς το χειρότερο για τους συναδέλφους, την ενίσχυση του διευθυντικού δικαιώματος στα όρια της αυθαιρεσίας και την απαξίωση του συνδικάτου.
     Τις "επιθέσεις" σε συναδέλφους με ειδικές ανάγκες  και σε πολύτεκνους, σε διατακτικές σίτισης και σε ΣΣΕ, ακολουθούν η απαξίωση στελεχών, η χωρίς προκήρυξη ανάθεση θέσεων ευθύνης, οι απολύσεις, η μεταβολή του συστήματος αξιολόγησης των μισθωτών και όχι μόνο…
     Τελευταίο έργο της, η απόλυση συναδέλφων!!!
     Με έωλα επιχειρήματα περί εργασιακής ανανέωσης, περιστολής του μισθολογικού κόστους δημιούργησε το δίλημμα "ή αποχωρείς οικειοθελώς με ένα βοήθημα ή απολύεσαι χωρίς αποζημίωση".
     Ακολουθεί σύμφωνα με πληροφορίες η προσπάθεια μεταβολής του κανονισμού αξιολόγησης των μισθωτών.
     Με την πρόταση της Διοίκησης επιχειρείται η ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ότι 7% του προσωπικού είναι ανεπαρκές και επιπλέον 23% κάτω του μετρίου͘   συνολικά 30% του προσωπικού, σχεδόν το 1/3, δεν ανταποκρίνεται ικανοποιητικά στα καθήκοντά του.
     Υποχρεωτικά λοιπόν σε κάθε υπηρεσιακή μονάδα (Διεύθυνση, Τομέα) το 30% του προσωπικού θα χαρακτηρίζεται ως "κάτω του μετρίου", με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τους εργαζόμενους…
     Το κυριότερο επιχείρημα υπέρ της μεταβολής, αποτελεί από μόνο του προσβολή για όλα τα Στελέχη της Επιχείρησης  αφού ουσιαστικά τους κατηγορεί ότι δεν εφαρμόζουν "ορθά" το υφιστάμενο σύστημα αξιολόγησης (ΕΚΦΑ).
Τα παραπάνω είναι ενδεικτικά της κουλτούρας που έχει υιοθετήσει η Διοίκηση της ΔΕΗ͘  μιας κουλτούρας που θέτει τον εργαζόμενο στη θέση του θύματος!!!
     Εργαζόμενοι και συνδικάτο δεν πρόκειται να εγκλωβιστούν σε μοιρολατρικές παγίδες, διλήμματα-δολώματα και "αφηγήματα"!
     Οι επιλογές της Διοίκησης της ΔΕΗ βρίσκονται μακριά από κάθε πλαίσιο κοινωνικής ευθύνης, φιλεργατικής πολιτικής και επιχειρησιακής ανάπτυξης.
     Για τους παραπάνω λόγους είναι αναγκαία η παρέμβαση του εποπτεύοντος Υπουργού, γιατί πλέον έχουν ξεκινήσει πέτρινες εποχές για τον Όμιλο ΔΕΗ!!!
                                                          ΑΘΗΝΑ  26/01/2017

Γραφείο Τύπου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...