Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Αντεργατικές και αντισυνδικαλιστικές πράξεις της Διοίκησης του Προμηθευτικού Συνεταιρισμού Προσωπικού ΔΕΗ, καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων

Αντεργατικές και αντισυνδικαλιστικές πράξεις της Διοίκησης του Προμηθευτικού Συνεταιρισμού Προσωπικού ΔΕΗ, καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων με επιστολή του προς τον ΠΑΣΥΠ/ΔΕΗ.
Αναλυτικότερα στην επιστολή του, το Σωματείο Εργαζομένων αναφέρει:
"Θεωρούμε αναγκαίο να σας ενημερώσουμε για τις αντεργατικές και αντισυνδικαλιστικές πράξεις της Διοίκησης του Συνεταιρισμού, αφού τόσο για την κοινή γνώμη, αλλά και επί της ουσίας, τα μέλη σας είναι οι δικοί μας εργοδότες και η πρακτική της Διοίκησης του Συνεταιρισμού αμαυρώνει συνολικά την εικόνα των εργαζομένων και συνταξιούχων της ΔΕΗ.
-      Από τον Φλεβάρη του 2014, ετσιθελικά, χωρίς καμία συναίνεση ή διαβούλευση, προχώρησε σε μονομερή μείωση μισθών, παρά την αντίθετη γνωμάτευση του αρμοδίου τμήματος της Διεύθυνσης Αμοιβών του Υπουργείου Εργασίας. Έκτοτε, η Διοίκηση χρησιμοποιεί την τότε απόφαση του Συνεταιρισμού, την οποία άρχισε να περιφέρει ως δαμόκλεια σπάθη, εκβιάζοντας με αυτή τις απολύσεις όσων συναδέλφων επιχειρούν δικαστικά, όπως είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους, να μην επιτρέψουν τη μονομερή μείωση των μισθών τους.
-      Στις 11/10/2016 απέστειλε εξώδικες τροποποιητικές καταγγελίες ατομικών συμβάσεων σε έξι (6) συναδέλφους (έπεται και συνέχεια), όπου τους εγκαλεί να τις αποδεχτούν, συνεχίζοντας να προσέρχονται μετά τις 11/11/2016 στην εργασία τους, αλλιώς διακόπτεται η σχέση εργασίας τους με τον Συνεταιρισμό...!
-      Επιμένουμε ότι, το γεγονός αυτό είναι άμεσα συνδεδεμένο με τη δικαστική μας προσφυγή, η οποία επιδικάζεται στις 18/11/2016.

-      Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι, όταν προκλήθηκε από την εκπρόσωπο των εργαζομένων στο Δ.Σ. της 13/10/16 να βάλει το θέμα των επικείμενων απολύσεων στο υπάρχον Διοικητικό Συμβούλιο που προέκυψε από τις πρόσφατες αρχαιρεσίες, τον Μάϊο του 2016, ο Πρόεδρος, κ. Ι.Αβραμίδης αρνήθηκε, προφασιζόμενος ότι υλοποιεί απόφαση Δ.Σ. προ δύο ετών, «αγνοώντας» ότι η συγκεκριμένη απόφαση είχε ήδη ανατραπεί λίγους μήνες πριν την αναφερόμενη εκλογική διαδικασία του Συνεταιρισμού.
-      Το Σωματείο μας προσέφυγε σε τριμερή διαδικασία στο Υπουργείο Εργασίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 24/10/2016, παρουσία του Γεν. Γραμματέα, κ. Α.Νεφελούδη. Κατά τη διάρκεια της τριμερούς συνάντησης, μέχρι και ο Γεν.Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας επισήμανε ότι «τέτοιες συμπεριφορές δεν έχει συναντήσει ούτε από τους πιο σκληρούς εργοδότες» και εγκάλεσε τη Διοίκηση να σεβαστεί τα εργατικά δικαιώματα!
-      Πιστεύουμε, ότι αυτές οι αντεργατικές συμπεριφορές δεν μπορεί παρά να στηλιτευτούν από το σύνολο του συνδικαλιστικού κινήματος!!
Πολλώ δε μάλλον όταν σε όλους μας συνειρμικά, δημιουργείται η εικόνα ότι «συνδικαλιστές» της ΔΕΗ λειτουργούν ως στυγνοί εργοδότες μη σεβόμενοι ούτε καν την αποδυναμωμένη, υπάρχουσα εργατική νομοθεσία.

Είμαστε βέβαιοι, ότι ούτε γνώστες, ούτε σύμφωνοι είστε με αυτές τις πρακτικές. Όμως επιμένουμε, ότι χρήσιμο για όλους μας, τις δύσκολες μέρες που περνάμε, είναι αυτό να γίνει γνωστό προς όλους και ζητάμε να το εκφράσετε με ανακοίνωση αλληλεγγύης στους εργαζομένους του Συνεταιρισμού της ΔΕΗ."
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...