Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

ΠΑΣΥΠ/ΔΕΗ: 12 Μήνες διοίκησης Παναγιωτάκη

ΑΘΗΝΑ  01/04/2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

12 μήνες Διοίκησης Παναγιωτάκη.

Δεν χρειάστηκαν περισσότεροι από 12 μήνες, για να διαπιστωθεί η αντεργατική, αυταρχική και γενικότερα αναποτελεσματική πολιτική της νέας Διοίκησης της ΔΕΗ.
     Η έως σήμερα διοίκηση του κου Παναγιωτάκη, έχει να επιδείξει αρνητική εξέλιξη των  οικονομικών μεγεθών, αντεργατικές πολιτικές και πλήρη απουσία οράματος και στόχων.  Έχει να επιδείξει  ακόμα την ασέβεια των ΣΣΕ και την περιφρόνηση του συνδικαλιστικού κινήματος.
     Στους 12 μήνες διοίκησης του κου Παναγιωτάκη, δημιουργούν προβληματισμό:
  •      Η εκτίναξη των ληξιπρόθεσμων χρεών προς την επιχείρηση και η μη αποτελεσματική αντιμετώπισή τους, έχουν θέσει σε σοβαρότατο κίνδυνο την ρευστότητα της Επιχείρησης και την υλοποίηση οποιουδήποτε επενδυτικού σχεδίου.
  •       Η κατάρρευση όλων των οικονομικών μεγεθών του Ομίλου, με αποτέλεσμα ο Όμιλος να παρουσιάζει ζημίες ύψους 42,6 εκατ. € έναντι κερδών 223,3 εκατ. € το 2014. 
  •        Η προκλητικά παθητική αποδοχή της απαξίωσης του ασφαλιστικού μας και υποβάθμισης της υγειονομικής περίθαλψής μας, έχουν θέσει σε απόγνωση εργαζόμενους και συνταξιούχους.
  •         Η υιοθέτηση οργανογραμμάτων – ακορντεόν, που απαξιώνουν στελέχη και θέτουν σε κίνδυνο την εύρυθμη λειτουργία του Ομίλου.
  •          Η ασέβεια των Σ.Σ.Ε. που εφαρμόζονται στρεβλά, με θύματα τους εργαζόμενους.
  •          Η περαιτέρω μείωση του Ανώτατου Ορίου Αποδοχών που πλήττει τα στελέχη και τους εργαζόμενους που καλούνται να εργάζονται χωρίς να αμείβονται, ενώ παραδόξως απελευθερώνονται απ’ αυτό, οι αποδοχές των Προέδρων, Διευθ. Συμβούλων και μελών των Διοικητικών Συμβουλίων.

      Τα παραπάνω είναι ενδεικτικά της απουσίας οράματος.  Μια απουσία οράματος, που θυματοποιεί τον Όμιλο ΔΕΗ και άμεσα ή έμμεσα πλήττει τους εργαζόμενους αλλά και τους καταναλωτές.
       Το οποιοδήποτε ρεαλιστικό όραμα έχει αντικατασταθεί από ουτοπίες. Με ουτοπικούς στόχους που παραπέμπουν σε συνδικαλιστικές-δημαγωγικές κορόνες άλλων εποχών, υπονομεύεται κάθε προσπάθεια ειλικρινούς διαλόγου και επιχειρείται η παραπλάνηση και χειραγώγηση εργαζομένων και Συνδικάτου και όχι μόνο…
       Η μεγαλύτερη επένδυση του Ελληνικού λαού, ο Όμιλος ΔΕΗ οδηγείται σε μαρασμό και απαξίωση και η Διοίκηση της ΔΕΗ αδυνατεί ή δε θέλει να αντιδράσει.

Κε Πρόεδρε υπάρχουν λύσεις και επιλογές…
  
Γραφείο Τύπου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...