Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Θ. Φέσσας: Δεν βλέπω το λόγο να ιδιωτικοποιηθεί σήμερα ο ΑΔΜΗΕ

Όλες οι αξίες την παρούσα περίοδο στη χώρα μας είναι υποτιμημένες. Τα δίκτυα ηλεκτρισμού, ως υποδομές, δεν κοστίζουν στην πραγματικότητα 1 και 2 δις., όπως αποτιμώνται σήμερα, αλλά πολύ παραπάνω. Συνεπώς δεν βλέπω το λόγο να θέλει κάποιος οπωσδήποτε να πουλήσει σήμερα τα πάγια που κατέχει η ΔΕΗ στο σύστημα μεταφοράς. Επιπλέον, και στην Ευρώπη δεν είναι το συνηθέστερο να ανήκουν τα δίκτυα ηλεκτρισμού σε ιδιώτες. Το βασικό συνεπώς δεν είναι πως θα ιδιωτικοποιηθεί ο ΑΔΜΗΕ, αλλά πως θα εξασφαλιστεί η ανεξάρτητη και παραγωγική λειτουργία του και σε αυτό το θέμα το δημόσιο δεν είναι, προφανώς, ο καλύτερος διαχειριστής. Είναι βέβαιον ότι θα έχει καλύτερα αποτελέσματα κάποιος που ξέρει τη δουλειά αυτή.
Με αυτόν τον τρόπο τοποθετήθηκε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας σχετικά με την υπόθεση του ΑΔΜΗΕ και της πρόσφατης συμφωνίας της κυβέρνησης με τους δανειστές, σε άτυπη συζήτηση που είχε σήμερα με δημοσιογράφους.
Όσον αφορά το ενεργειακό κόστος των βιομηχανιών , ο πρόεδρος του ΣΕΒ ανέφερε ότι για τις μεγάλες βιομηχανίες στην Ελλάδα, σε σχέση με την Ευρώπη, είναι περίπου 30-40% υψηλότερο. Όπως είπε, σε βάθος χρόνου αυτό μπορεί να λυθεί ως ένα βαθμό όταν το ελληνικό σύστημα ηλεκτρισμού αποκτήσει τις κατάλληλες διασυνδέσεις με την Ευρώπη. Βραχυπρόθεσμα όμως η κυβέρνηση πρέπει να εξετάσει τη μείωση των φόρων στην ηλεκτρική ενέργεια. 
Πηγή: http://energypress.gr/news/th-fessas-den-vlepo-logo-na-idiotikopoiithei-simera-o-admie
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...