Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Εκλογές ΠΑΣΥΠ/ΔΕΗ 27,28 & 29/3/2013


ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΥΠΟΘΕΣΗ!


Η τελευταία τριετία που χαρακτηρίστηκε από οικονομική ύφεση, εκφράσθηκε με δραματικές μειώσεις του πραγματικού διαθέσιμου εισοδήματός μας, με κατακόρυφη άνοδο της ανεργίας, με κατάρρευση του κοινωνικού κράτους και με συνεχείς επιθέσεις σε κάθε μορφής εργασιακό δικαίωμα.
Το αναποτελεσματικό μείγμα πολιτικής που ακολουθήθηκε βύθισε σε απελπισία και αβεβαιότητα για το μέλλον ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία.
Κεκτημένα με αγώνες δεκαετιών κατέρρευσαν απαξιώνοντας και καθιστώντας γραφικές υφιστάμενες νοοτροπίες και πρακτικές.
Η ΔΕΗ και οι εργαζόμενοι σ’ αυτήν βρέθηκαν αρκετές φορές στη δίνη του παραπάνω κυκλώνα με το διαχωρισμό των Δικτύων Διανομής και Μεταφοράς, τις τραγικές μειώσεις των μισθών, την απαξίωση του Ασφαλιστικού μας, τις στρεβλώσεις στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και τελευταία την μετατροπή της Επιχείρησης σε φοροεισπράκτορα του κράτους.
Οι επιθέσεις στη ΔΕΗ, στους εργαζόμενους σ’ αυτή, στο Ασφαλιστικό τους και το συνδικαλιστικό τους κίνημα αναμφίβολα δεν είναι τυχαίες. Όπως τυχαία δεν είναι και τα διάφορα σενάρια που διαμορφώνονται και αφορούν στη δομή της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.
O βαθμός αποτελεσματικής αντιμετώπισης των παραπάνω επιθέσεων, εξαρτάται από το βαθμό αλληλεγγύης μεταξύ των εργαζομένων καθώς και από τη δύναμη και την υπευθυνότητα των σωματείων τους.
Η δύναμη όμως και η υπευθυνότητα των σωματείων περνάει μέσα από τις επιλογές των συναδέλφων. Είναι και δική σου υπόθεση!
Επιλογές που εκφράζονται με την ενεργό συμμετοχή στον ΠΑΣΥΠ-ΔΕΗ, ενισχύουν την πάγια προσπάθειά του να βρίσκεται έμπρακτα κοντά στις προσδοκίες και τις επιδιώξεις των συναδέλφων και μακριά από αναχρονιστικές νοοτροπίες και αναποτελεσματικές πρακτικές.
Καθιστούν την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, την ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ και την ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ως τις βασικές αξίες συνδικαλιστικής δράσης και συμβάλουν στην αποτελεσματική ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ των δικαιωμάτων όλων των συναδέλφων μέσα από την ΑΝΑΠΤΥΞΗ του Ομίλου ΔΕΗ.
Τα προβλήματα που προβάλλουν είναι δύσκολα! Οι προκλήσεις πολλές! Οι ευκαιρίες λίγες!
Η μαζική συμμετοχή στις εκλογικές διαδικασίες του ΠΑΣΥΠ-ΔΕΗ αποτελεί προϋπόθεση για:
Ισχυρό Σωματείο
Δυνατή Εκπροσώπηση
Αποτελεσματική Διεκδίκηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...