Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Σε διαπραγμάτευση ΔΕΗ-Αλουμίνιον για το ρεύμα

Διαπραγματεύσεις για τους όρους προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας καλούνται να ξεκινήσουν ΔΕΗ και Αλουμίνιον της Ελλάδος, με βάση τη σχετική απόφαση της διαιτησίας στην οποία είχαν προσφύγει οι δύο εταιρείες. Όπως διευκρινίζει με ανακοίνωσή της η διοίκηση της Μυτιληναίος Α.Ε. - Όμιλος Επιχειρήσεων.
Στη σχετική ανακοίνωση εταιρεία επισημαίνει ότι προσέρχεται στη σημαντική αυτή διαπραγμάτευση με καλή πίστη για την αναζήτηση λύσης, η οποία θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα αλλά και την αναπτυξιακή πορεία δύο εκ των σημαντικότερων βιομηχανικών ομίλων της χώρας.
Οι δύο πλευρές είχαν προσφύγει σε διαιτησία υπό τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου, μετά την υπουργική απόφαση της 30ης Νοεμβρίου του 2007, η οποία προέβλεπε απελευθέρωση των τιμολογίων των πελατών υψηλής τάσης και τον καθορισμό της τιμολόγησης μετά από διαπραγματεύσεις μεταξύ των πελατών και της ΔΕΗ.
Η ίδια απόφαση προέβλεπε τότε θέσπιση ανώτατου ορίου αύξησης 10% στα τιμολόγια υψηλής τάσης.
Η Αλουμίνιον είχε υποστηρίξει ότι η ΔΕΗ δεν είχε το δικαίωμα να επιβάλλει μονομερώς αύξηση, χωρίς προηγούμενα να προσέλθει σε διαπραγματεύσεις για την από κοινού συμφωνία για τη νέα τιμολόγηση.
Με βάση τα νέα δεδομένα και τις αλλαγές που έχουν συντελεστεί στην αγορά ηλεκτρισμού οι δύο πλευρές μπορούν να διαπραγματευτούν θέματα όπως το βασικό τιμολόγιο ενέργειας, η τιμολόγηση ισχύος, οι πιθανοί όροι ηλεκτροδότησης κατά τις ώρες χαμηλής ζήτησης ρεύματος (πχ. τις βραδινές ώρες, τις αργίες κτλ) καθώς και η δυνατότητα μετά από συνεννόηση με τη ΔΕΗ και το ΔΕΣΜΗΕ οι υπόλοιπες ώρες να καλύπτονται είτε από το pool, είτε μέσω κάποιας σύμβασης από τα εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής του Ομίλου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Μυτιληναίος Α.Ε. – Όμιλος Επιχειρήσεων:
"Η Διοίκηση της Μυτιληναίος Α.Ε - Όμιλος Επιχειρήσεων ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι, σε συμμόρφωση με την απόφαση της 25.02.2010, του Διαιτητικού Δικαστηρίου μεταξύ ΔΕΗ ΑΕ και Αλουμίνιον Α.Ε., του οποίου Επιδιαιτητής είχε οριστεί ο κ. Γεώργιος Καλαμίδας, Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, η 100% θυγατρική εταιρεία μας "Αλουμίνιον Α.Ε.", πρόκειται να αρχίσει άμεσα διαπραγματεύσεις με τη ΔΕΗ. Σκοπός των διαπραγματεύσεων είναι η συμφωνία των όρων, στη βάση των οποίων η ΔΕΗ Α.Ε. θα καλύπτει τις ανάγκες της Αλουμίνιον Α.Ε. σε ηλεκτρικό ρεύμα, εν όλω ή εν μέρει.
Η Αλουμίνιον Α.Ε. προσέρχεται στη σημαντική αυτή διαπραγμάτευση με καλή πίστη για την αναζήτηση λύσης, η οποία θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα αλλά και την αναπτυξιακή πορεία δύο εκ των σημαντικότερων βιομηχανικών ομίλων της χώρας.
ΠΗΓΗ: www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...