Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Σε κρίσιμη καμπή το Συνδικαλιστικό Κίνημα

Σε μεγάλη περίοδο κρίσης και αναξιοπιστίας περνάει πλέον το συνδικαλιστικό κίνημα της ΔΕΗ από την μεγάλη αποχή που παρουσιάστηκε στις τελευταίες εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων των εργαζομένων στο Δ.Σ. της Επιχείρησης.
Μαζί με την αποχή μεγάλη ήταν και η απώλεια ψήφων σε όλες σχεδόν τις παρατάξεις με μεγάλη χαμένη την ΔΑΚΕ-ΔΕΗ όπου πληρώνει την αδυναμία της να παρουσιάσει σύγχρονο και δυναμικό λόγο αλλά κυρίως πληρώνει άδικα τις αμαρτίες της οδυνηρής διακυβέρνησης από την Νέα Δημοκρατία.
Όμως το σημαντικό γεγονός σε αυτές τις εκλογές είναι η άρνηση της μεγάλης πλειοψηφίας των συναδέλφων να συμμετέχουν σε μία διαδικασία που η πορεία τους κρίνεται άμεσα από αποφάσεις που μπορούν να αλλάξουν δραστικά το εργασιακό τους μέλλον.
Το μήνυμα λοιπόν των εκλογών αυτών έχει πλέον συγκεκριμένο και σαφή στόχο.
Οι εργαζόμενοι κουράστηκαν από τις ηγεσίες τους και τις πολιτικές που έχουν παλαιοκομματική νοοτροπία και κυρίως μη αποτελεσματική δράση.
Όμως εκείνο που αποδοκίμασαν έντονα με την στάση τους ήταν η ξεπερασμένη λογική των αφηρημένων συναισθηματικών ρητορευμάτων.
Οι εργαζόμενοι απαιτούν από όλους εμάς που ασχολούμαστε με τα συνδικαλιστικά ζητήματα να ανανεώσουμε όχι μόνο τον λόγο μας αλλά και την στρατηγική μας απέναντι στους τεχνοκράτες της εξουσίας.
Να εγκαταλείψουμε τους συμβιβασμούς και το βόλεμα από τα ψίχουλα που μας δίνουν οι εκάστοτε Υπουργοί.
Να μην υποχωρήσουμε και να αντισταθούμε σθεναρά στις επιθέσεις που δεχόμαστε από την σημερινή κυβέρνησης στα μέτωπα που αφορούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα μας.
Επίσης ζητούν από εμάς να μην παρασυρθούμε από προσωπικές φιλοδοξίες και αμοραλιστικές πρακτικές από την συνθηματολογία των εκφραστών της ψευτοπροοδευτικής συνδικαλιστικής νομενκλατούρας.
Ήρθε λοιπόν η ώρα των σημαντικών αποφάσεων των ανατροπών της ανασυγκρότησης και της ανανέωσης αλλιώς ο κρίση που περνάει το Σ/Κ θα οδηγήσει τους εργαζόμενους στην οριστική απαξίωση των εκπροσώπων του.
Ο χρόνος πλέον μετράει αντίστροφα για όλους μας…
Γράφει ο Φώτης Μελέτης
(Οργανωτικός Γραμματέας ΠΑΣΥΠ-ΔΕΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...