Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ: Ανακοίνωση για τη διαπραγμάτευση της νέας ΕΣΣΕ

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για πρώτη φορά επεδίωξε έγκαιρα την έναρξη των συζητήσεων με τη Διοίκηση για την κατάρτιση της νέας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (2015-2017). Η διαπραγμάτευση για την τελική διαμόρφωση του κειμένου της νέας ΕΣΣΕ συνεχίζεται με σοβαρότητα και υπευθυνότητα και με απόλυτο σεβασμό στους εργαζόμενους. Με γνώση και εμπειρία και με οδηγό την ιστορική διαδρομή της ΓΕΝΟΠ στοχεύουμε στη ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ και τη ΒΕΛΤΙΩΣΗ της θέσης των εργαζομένων στη ΔΕΗ.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας που συνεδρίασε το Σεπτέμβριο στην Πτολεμαΐδα σχεδίασε και αποφάσισε (με συντριπτική πλειοψηφία), τους άξονες της νέας ΕΣΣΕ που είναι οι εξής:
  •   ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ των θέσεων εργασίας
  •   ΚΑΜΙΑ μείωση των μισθολογικών αποδοχών (καμιά κατάργηση επιδομάτων)
  •   ΚΑΜΙΑ παρέμβαση στην αξιολόγηση των εργαζομένων (καμιά αλλαγή στα κλιμάκια, καμιά βλαπτική αλλαγή στο ΚΚΠ)
  •   ΕΝΙΣΧΥΣΗ των εργαζομένων με κοινωνικές παροχές

Αποφασίστηκε ακόμη πως το δύσκολο έργο της διαπραγμάτευσης για τις συλλογικές συμβάσεις του Ομίλου ΔΕΗ (Μητρική, ΔΕΔΔΗΕ, ΑΔΜΗΕ) αναλαμβάνουν διαπραγματευτικές ομάδες από τα σωματεία με επικεφαλείς μέλη του Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ.
Από τους παραπάνω άξονες η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ όχι μόνο δεν ξέφυγε κατ΄ ελάχιστο αλλά πρόσθεσε και άλλα αιτήματα που βελτιώνουν τη θέση των εργαζόμενων.
Διεκδικούμε με συνέπεια και ευθύνη την ανατροπή των αρνητικών «κεκτημένων» των προηγούμενων ΣΣΕ, στοχεύουμε στη διασφάλιση των μισθών μας αλλά και στην προστασία τους από τις ρυθμίσεις που επέβαλαν οι μνημονιακοί νόμοι.
Συνάδελφοι-Συναδέλφισες,
Μετά την κατάρρευση του ασφαλιστικού μας και πέρα από τη διεκδίκησή μας για την αυτοτέλειά του, επιδιώκουμε πρόσθετη ασφάλεια υγείας και νοσοκομειακής περίθαλψης με ευθύνη της ΔΕΗ Α.Ε. και χωρίς επιβάρυνση των εργαζομένων, στο πλαίσιο της ανάκτησης του κοινωνικού μισθού και της απαίτησης για αξιοπρεπή διαβίωση των εργαζομένων.
Επίσης, συζητούμε τη θεσμική αναγνώριση της προσφοράς των εργαζομένων στην «πρώτη γραμμή» της εμπορίας όπως ακριβώς και των κεκτημένων για τους τεχνίτες της πρώτης γραμμής.
Την Τρίτη 2/2/2015 η ΓΕΝΟΠ συναντήθηκε με τον νέο Υπουργό Παναγιώτη Λαφαζάνη για να εκφράσει την ικανοποίηση της για την απόφασης άρσης της ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ και το ΣΤΑΜΑΤΗΜΑ κάθε διαδικασίας ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ του ομίλου ΔΕΗ. Του ζητήσαμε παράλληλα την άποψή του για την νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
Ο κ. Υπουργός ευχαρίστησε δημόσια την ΓΕΝΟΠ για την συνάντηση δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι «Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ δεν είναι συντεχνία, είναι μία υπεύθυνη συνδικαλιστική οργάνωση. Είναι η ψυχή της ΔΕΗ και μια μεγάλη δύναμη που θα βοηθήσει , με τη σοβαρότητά και την υπευθυνότητα που την διακρίνει , στην παραγωγική ανασυγκρότηση και την ενεργειακή στρατηγική της χώρας».
Στο θέμα της ΕΣΣΕ τόνισε ιδιαίτερα ότι είναι φανατικός οπαδός των Ελεύθερων Συλλογικών διαπραγματεύσεων και ότι η σύμβαση είναι θέμα που αφορά τη συμφωνία μεταξύ ΓΕΝΟΠ και Διοίκησης.
Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΕΡΝΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, ΔΗΛΑΔΗ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΕΣΣΕ, ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ.
 Για την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ
Ο Πρόεδρος                                 Ο Γ.Γραμματέας
Σ. Ρέλιας                                          Α. Καρράς
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...