Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Λαφαζάνης: Παγώνει η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

«Θα προχωρήσουμε σε διακοπή κάθε ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ», υπογράμμισε σε δηλώσεις του στο Mega ο νέος υπουργός παραγωγικής ανασυγκρότησης, περιβάλλοντος και ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Ο κ. Λαφαζάνης υπογράμμισε ότι αυτό θα αποτελέσει μια από τις πρώτες προτεραιότητες του υπουργείου. «Η ΔΕΗ», ανέφερε «θα επανέλθει στο Δημόσιο ως δημόσια επιχείρηση η οποία θα λειτουργήσει σε όφελος της ανάπτυξης και με κριτήρια αποκλειστικά παραγωγικά και βεβαίως περιβαλλοντικά».
Σε ερώτηση τι θα γίνει με τα έσοδα από την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας που είχαν συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό του 2015, υπενθύμισε ότι πολλές άλλες ιδιωτικοποιήσεις έχουν ναυαγήσει και ότι στον προϋπολογισμό γράφονται διάφορα κονδύλια που τελικά δεν εισπράττονται.
«Το θέμα δεν είναι να πουλήσουμε τη ΔΕΗ για να βάλουμε κάτι στον προϋπολογισμό, γιατί αυτά τα έσοδα τα πληρώνουμε ακριβά» τόνισε ο κ. Λαφαζάνης.
«Θα είναι μια καινούργια ΔΕΗ, η οποία θα υποβοηθήσει σημαντικά την ανάγκη να προχωρήσει η χώρα σε παραγωγική ανασυγκρότηση», τόνισε ο κ. Λαφαζάνης. Όπως υπογράμμισε, το ρεύμα και το φυσικό αέριο είναι πολύ ακριβά και η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην εφαρμογή της προεκλογικής δέσμευσης για δωρεάν ρεύμα σε 300.000 ανέργους.
Ερωτηθείς πώς θα μπορέσει με τέτοιες ενέργειες η κυβέρνηση να κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, σημείωσε: "Ποια αξιολόγηση; Εμείς θα αξιολογούμαστε καθημερινά από τον ελληνικό λαό".
Πηγή: http://www.energypress.gr/news/Lafazanhs:-Pagwnei-h-idiwtikopoihsh-ths-DEH
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...