Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

ΠΑΣΥΠ/ΔΕΗ: Ο ΑΔΜΗΕ αποτελεί το πρώτο θύμα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο ΑΔΜΗΕ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΥΜΑ. 


Ο ΑΔΜΗΕ, ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, αποτελεί το πρώτο υποψήφιο θύμα στον διαρκή αγώνα των κερδοσκόπων “επενδυτών” κατά της Δημόσιας περιουσίας. Με σχετικό νομοσχέδιο επιχειρείται απροκάλυπτα και χωρίς επαρκή δικαιολόγηση η εκποίηση – ξεπούλημα μιας Επιχείρησης, που αποτελεί τη βάση της ευστάθειας του συστήματος μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας. 

Η μετατροπή του ΑΔΜΗΕ από μονοπώλιο υπό τον έλεγχο του Δημοσίου, σε μονοπώλιο ιδιωτικών συμφερόντων αναμφισβήτητα δε συμβάλει ούτε στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, ούτε στην αύξηση των επενδύσεων και στον εκσυγχρονισμό των δικτύων μεταφοράς, ούτε στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής οικονομίας. Αντιθέτως, τα θύματα του νομοσχεδίου είναι οι καταναλωτές, νοικοκυριά και επιχειρήσεις, που θα καλεστούν να πληρώσουν τα κέρδη των “επενδυτών”. “Επενδυτές” που θα επιδιώξουν γρήγορη απόσβεση των “επενδύσεων” μέσα από την ασφαλή λειτουργία ενός μονοπωλίου, αδιαφορώντας για την κοινωνική ευημερία, με ένα τίμημα υποπολλαπλάσιο της πραγματικής αξίας του ΑΔΜΗΕ. 

Ο ΑΔΜΗΕ αποτελεί το πρώτο θύμα.

Στην πορεία αυτή του ξεπουλήματος της Δημόσιας περιουσίας και παραχώρησης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας σε ιδιωτικά συμφέροντα, δεν έχει χώρο η απάθεια και ο κοινωνικός αυτοματισμός. 

Απαντάμε με απεργιακά μέτρα και 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από την εισαγωγή του νομοσχεδίου ξεπουλήματος στην ολομέλεια της Βουλής.


Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό.

Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι πηγή ανάπτυξης.


Μας αφορά όλους!



Γραφείο Τύπου

ΑΘΗΝΑ 17/01/2014
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...