Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Συνεχίζεται η είσπραξη του τέλους ακινήτων μέσω ΔΕΗ


Κανονικά θα συνεχίσει η ΔΕΗ να εισπράττει το τέλος ακινήτων παρά την απόφαση του Πρωτοδικείου που έκρινε παράνομη την είσπραξη μέσω των λογαριασμών ρεύματος.
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, που έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του ΥΠΟΙΚ,  Γιάννη Στουρνάρα, του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της ΔΕΗ, Αρθούρου Ζερβού, του υφυπουργού Ανάπτυξης, Νότη Μηταράκη, και του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ασημάκη Παπαγεωργίου.
Μάλιστα, όπως δήλωσε ο κ. Στουρνάρας, το υπουργείο θα στείλει και σχετική επιστολή προς τη διοίκηση της ΔΕΗ.
Ταυτόχρονα το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να προσβάλλει με ένδικα μέσα την απόφαση του δικαστηρίου:
«Κοιτάζουμε όλο μας το νομικό οπλοστάσιο. Μία πρώτη ένδειξη από τους νομικούς είναι ότι η απόφαση του Πρωτοδικείου αφορά μόνον τους διαδίκους, ( η προσφυγή κατά τέλους είχε κατατεθεί από καταναλωτικές οργανώσεις) άρα η ΔΕΗ δεν πρέπει να διακόψει την είσπραξή του. Βέβαια θα κάνουμε άμεσα αναίρεση στον Αρειο Πάγο” δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός, σε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, υπενθυμίζοντας ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας είχε κρίνει συνταγματική την είσπραξη του τέλους.
Εξάλλου, ο υπουργός Οικονομικών έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την πορεία των εσόδων στο ενδεχόμενο να διακοπεί η είσπραξη του: «Θεωρούμε ότι το δικαστήριο αυτό δεν είχε τη δικαιοδοσία να βγάλει μία τέτοια απόφαση. Ετσι τουλάχιστον λένε οι νομικοί μου. Τυχόν διακοπή είπραξης του τέλους σημαίνει ότι τα έσοδα θα πάνε πίσω και αν πάνε τόσο πολύ πίσω και έχουμε προβλήματα θα αναγκαστούμε να λάβουμε άλλα μέτρα, πολύ επώδυνα μέτρα», είπε ο υπουργός.
Πηγή: http://www.energypress.gr/news/Epistolh-Stoyrnara-se-DEH-na-synehisei-na-eisprattei-to-haratsi
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...