Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ:Ο δημόσιος χαρακτήρας της ΔΕΗ είναι υπόθεση όλων μας!


Ξεπουλούν το Δημόσιο Πλούτο
Στο έλεος των "αρπακτικών" τα δημόσια αγαθά 
Με την οριακή ψήφιση του νόμου, με τον οποίο το Δημόσιο αποσύρει τη συμμετοχή του από τις ΔΕΚΟ, η τρικομματική κυβέρνηση των «υποτακτικών της τρόϊκας» διαλύει την παραγωγική βάση της χώρας και υπονομεύει το μέλλον της.
Ο νέος νόμος οδηγεί στο ξεπούλημα δημόσιες επιχειρήσεις στρατηγικού χαρακτήρα για την Ελληνική Οικονομία και αφήνει βορά στους κερδοσκόπους τα δημόσια αγαθά όπως το ηλεκτρικό ρεύμα.
Η ΔΕΗ, στη διάρκεια των 60 χρόνων παρουσίας της πραγματοποίησε ένα κολοσσιαίο έργο. Συνέβαλε αποφασιστικά στην οικονομική ανάπτυξη, μέσα από τη δημιουργία βασικών υποδομών και θέσεων εργασίας. Υποστήριξε την παραγωγική βάση της χώρας σε όλους τους τομείς (γεωργία, βιομηχανία, τουρισμός κλπ) και ενίσχυσε καθοριστικά την κοινωνική πρόοδο.Αυτό μόνο μια Δημόσια Επιχείρηση μπορούσε να το κάνει.
Με τον νόμο αυτό οι τοκογλύφοι ζητούν τα ασημικά της χώρας για να τα προσφέρουν στους «επενδυτές» και με τον τρόπο αυτόακυρώνουν κάθε προσπάθεια ανάκαμψης της Ελληνικής Οικονομίας: Χωρίς επιχειρήσεις στρατηγικού χαρακτήρα η χώρα δεν θα μπορέσει να στηρίξει τους αγρότες, τη βιομηχανία, τους μικρομεσαίους και τον τουρισμό.
Η εκποίηση της ΔΕΗ συμφέρει μόνον τους ιδιώτες κερδοσκόπους. Για το λαό και τον κόσμο της εργασίας θα σημάνει ακριβότερο ηλεκτρικό ρεύμα και λιγότερες θέσεις εργασίας.
Έχουμε χρέος να σταματήσουμε αυτό το έγκλημα!
Ο δημόσιος χαρακτήρας της ΔΕΗ είναι υπόθεση όλων μας!
Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, μαζί με την κοινωνία θα αντισταθούμε με το πάθος και τη δύναμη που μας δίνει η πίστη ότι ΜΟΝΟΝ έτσι θα προστατέψουμε το μέλλον των παιδιών μας και της χώρας μας.

Γραφείο Τύπου
2/11/2012
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...