Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Άκαρπη συνάντηση με Βενιζέλο

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στη ΔΕΗ ανήγγειλε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Ν।Φωτόπουλος, μετά από συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Ευ.Βενιζέλο, που απέβη άκαρπη. Η απεργία, όπως είπε, θα συνεχιστεί έως τις 30 Ιουνίου, οπότε αναμένεται η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Δημοσιονομικού Πλαισίου.
«Η κυβέρνηση εμμένει στις θέσεις της, ο αγώνας συνεχίζεται και θα κλιμακωθεί» δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ μετά τη συνάντηση, ενώ ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Κ. Κατσαρός μίλησε για αδιαλλαξία από την πλευρά της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ότι σε αυτή τη φάση δεν μπορούν να γίνουν αλλαγές στο νομοσχέδιο για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο, που προβλέπει πώληση του 17% των μετοχών -από το 51% που ελέγχει το Δημόσιο- ή περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης.

Δεν αποκλείονται από την Παρασκευή μεγαλύτερης έκτασης διακοπές ρεύματος, εάν οι απεργοί θέσουν εκτός λειτουργίας περισσότερες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής.

Η ΓΕΝΟΠ πρόκειται να προσβάλει και με νομικά μέσα την περαιτέρω αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, επικαλούμενη το γεγονός ότι η Πολιτεία έχει αναγνωρίσει πως η περιουσία του ασφαλιστικού φορέα των εργαζομένων είναι ενσωματωμένη στην περιουσία της ΔΕΗ.

Εργαζόμενοι ανέφεραν, εξάλλου, ότι το πρωί διαπιστώθηκε πως χάθηκαν ή εκλάπησαν δύο ηλεκτρονικοί υπολογιστές από το γραφείο του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της επιχείρησης Α। Ζερβού.
ΠΗΓΗ:www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...