Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2008

ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ

Έντονη είναι η αγωνία στο προσωπικό της ΔΕΗ για το μέλλον της Επιχείρησης μετά τον ανασχηματισμό που προβλέπεται να γίνει σε λίγες ημέρες από τον Πρωθυπουργό.
Οι διαρροές από το κυβερνητικό στρατόπεδο μιλάνε ότι οι αλλαγές θα αγγίξουν και τις διοικήσεις των ΔΕΚΟ και φωτογραφίζουν και τον κ. Αθανασόπουλο.
Η πτώση των εσόδων της ΔΕΗ αλλά και οι αλλεπάλληλες αυξήσεις των τιμολογίων έχουν δημιουργήσει αρνητικό κλίμα στο Υπουργείο Ανάπτυξης για τον Πρόεδρο της ΔΕΗ,το οποίο όμως Υπουργείο κατά πάσα πιθανότητα θα έχει και άλλον... πολιτικό προϊστάμενο.
Οπότε το μέλλον της διοίκησης θα κριθεί από τις προθέσεις του νέου Υπουργού εφόσον βέβαια αλλάξει.
Τα συνδικαλιστικά σωματεία κρατούν στάση αναμονής και περιμένουν τις όποιες αλλαγές ώστε με τη νέα χρονιά να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν το μέλλον της Επιχείρησης.

1 σχόλιο:

  1. MΗ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΤΕ ΤΟΝ ΠΙΑΝΙΣΤΑ..!

    Σε άλλες εποχές,ο Τάκης Αθανασόπουλος θα μπορούσε να ήταν πιανίστας σε μπαρ στην άγρια Δύση. Είναι αυτός που έγινε οικειοθελώς στόχος και τον πυροβολούν όλοι μαζί.
    Η κυβέρνηση τον διόρισε πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο στη ΔΕΗ μετά απο διοικητικές παλλινοδίες, ίντριγκες, δράματα, απειλές και διακομματικές μαφίες!
    Ξαφνικά ξέχασαν όλοι τι συνέβη το 1999.Μια γενική αμνησία.
    Όπως θα λέγαμε στη γλωσσα της ΔΕΗ,ενα γενικό black out στον εγκέφαλο των Ελλήνων.
    To 1999,άνοιξε με τυμπανοκρουσίες ο δρόμος για τη μετοχοποίηση-διάλυση-ξεπούλημα της ΔΕΗ και του υγειούς ταμείου της, στο όνομα της απελευθέρωσης της ηλεκτρικής ενέργειας.
    Απελευθέρωση είναι το συνώνυμο της "καραμέλας" που θέλουν να πιπιλάμε στην ΕΕ και την κυβέρνηση. Αμαρτωλό άλλοθι όπως πάντα η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι οδηγίες της που μεταφράζονται και υλοποιούνται απο την εκάστοτε κυβέρνηση σύμφωνα κατά πως τους συμφέρει.Ετσι και η ΔΕΗ ακολούθησε το δρόμο που χάραξε ο ΟΤΕ και άλλες ΔΕΚΟ στο όνομα της μεθοδευμένης παγκοσμιοποίησης,κοινώς εκποίησης!
    Ακολούθησαν οι γνωστές θριαμβολογίες για μια επιτυχημένη επένδυση.Τις μετοχές αγόρασε και το προσωπικό της επιχείρησης σε προνομιακή τιμή, συμμετέχοντας (χωρίς να μπορεί να φανταστεί τότε), σε ενα παιγνίδι της τότε κυβέρνησης και των συμφερόντων που μόνο την κοινή ωφέλεια δεν εξυπηρετούσε.
    Ομως η σοβαρότητα σ, αυτή τη χώρα έχει καταργηθεί απο καιρό.Θά'λεγε κάποιος πως είναι θύμα κι αυτή μιας γενικότερης κατάρρευσης αξιών και συνειδήσεων.
    Είναι ΔΕΚΟ; Δεν είναι ΔΕΚΟ.
    Είναι ιδιωτική επιχείρηση; Nαι λέει η κυβέρνηση,αλλά έχουμε το 51% και το μάνατζμεντ.
    Θέλουμε να κρατήσουμε την κιλοβατώρα σε χαμηλά επίπεδα αλλά δεν πρέπει να δείξουμε αναξιοπιστία στους μετόχους.
    Βγαίνει άκρη άραγε στο παιγνίδι της "κολοκυθιάς";
    O Τάκης επιμένει στο δικό του παιγνίδι που λέγεται "business plan".Eνδιαφέρον παιγνίδι αν σκεφτούμε οτι συνδιάζεται με αυτό της "κολοκυθιάς".
    Η Κυβέρνηση έχει την απαίτηση να θέλει " και την πίττα άθικτη και το σκυλί χορτάτο"
    Οι καταναλωτές παίζουν εξ' αιτίας τους, μόνιμα το παιγνίδι της ανέχειας και της εξαθλίωσης...
    Μεγάλη ποικιλία απο "παιγνίδια" ,δε λεω αλλά είναι κακό πράγμα να παίζεις επιχειρηματικά παιγνίδια σε θολό τοπίο και χτυπήματα κάτω απο τη μέση, αλλιώς όλα αυτά ονομάζονται παιγνίδια "απαξίωσης".
    Απαξίωσης μιας μεγάλης επιχείρησης που ιδρύθηκε το 1950 για να προσφέρει φτηνό ηλεκτρικό ρεύμα σ' ενα λαό που (ο ίδιος) επένδυσε γι' αυτό.
    Μέχρι την ημέρα της παραίτησής του,ο Τάκης θα παίζει τα παιγνίδια της κυβέρνησης αγνοώντας τη γενική κατακραυγή με τις αλυσσιδωτές αυξήσεις των τιμολογίων.
    Επιλογή του είναι να παραμένει με οτι συνεπάγεται απ' αυτό.Ας τυπώσει μερικά μπλουζάκια ο Διευθυντής επικοινωνίας του για ηθική συμπαράσταση του στύλ "we love Takis"!
    Ετοιμάζετε δύσκολες μέρες για την επιχείρηση και του εργαζόμενους της κ. Πρόεδρε της ΔΕΗ ΑΕ...
    Eσείς είστε οι ηθικοί αυτουργοί για τις δύσκολες μέρες (κατάντια) της ΔΕΗ ΑΕ και τους εργαζόμενούς της,κύριοι συνδικαλιστές της τελευταίας δεκαετίας...
    Γι' αυτό,μην πυροβολείτε τον πιανίστα..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...