Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: Θα αγωνιστούμε όλοι μαζί για να προασπίσουμε τα συμφέροντα του ελληνικού λαού

“Ξεπουλιέται ο εθνικός μας πλούτος.
Με απεργίες διαρκείας θα αγωνιστούμε όλοι μαζί για να προασπίσουμε τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Ο αγώνας μας δεν είναι συντεχνιακός. Έχουμε ηθικό χρέος”, δήλωσε σήμερα το πρωί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Γενικός Γραμματέας της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Κώστας Κατσαρός σχετικά με το θέμα πώλησης λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων που έθεσε το κλιμάκιο της τρόικα στην κυβέρνηση.
Ο κ. Κατσαρός, επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι “πρέπει να πάρει επίσημη και υπεύθυνη θέση και να μην υποκύψει στις δήθεν πιέσεις και ορέξεις της τρόικα. Πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων”.
Εξήγησε, δε, ότι “το μνημόνιο προτείνει απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, ωστόσο, με τον νόμο 27/73 του 1999 και σύμφωνα με τις οδηγίες της Ε.Ε., η αγορά είναι ήδη ανοιχτή και έχουν γίνει σημαντικές επενδύσεις από ιδιώτες, σε θερμικές και σε υδροηλεκτρικές μονάδες”, και συνέχισε λέγοντας ότι “η ΔΕΗ ουδέποτε εμπόδισε και δεν θα εμποδίσει τις επενδύσεις.
Αντίθετα παροτρύνει τους ιδιώτες να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση, προκειμένου να γίνει η αγορά ανταγωνιστική και να μειωθούν οι τιμές των κιλοβατώρων, προς όφελος του καταναλωτή και η πραγματικότητα είναι ότι υπάρχουν ακόμα μεγάλα περιθώρια επενδύσεων, όπως στη Δράμα ή την Ελασσόνα”.
Ο κ. Κατσαρός επεσήμανε με έμφαση ότι “αυτό που πάει να γίνει, με βάση τις δήθεν επιταγές του μνημονίου, είναι το ξεπούλημα του εθνικού μας πλούτου, δηλαδή, το να αγοράσουν ιδιώτες τις ήδη υπάρχουσες ενεργειακές μονάδες της ΔΕΗ, χωρίς να επενδύσουν. Αυτό θα έχει ως άμεση συνέπεια την αύξηση της τιμής της κιλοβατώρας στο διπλάσιο”.
Κατέληξε λέγοντας ότι “εμείς, ως ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, έχουμε χρέος να στηρίξουμε τα συμφέροντα της επιχείρησης και του ελληνικού λαού. Ο αγώνας μας είναι ομόφωνος και δεν είναι ούτε της ΔΑΚΕ ούτε της ΠΑΣΚΕ”.
Όπως εξάλλου σημειώνει η Απογευματινή, «σε οργανωμένο εσωκομματικό κίνημα μετατρέπεται η αναστάτωση που προκλήθηκε στο ΠΑΣΟΚ από τις πληροφορίες περί υπόγειας συνεννόησης της κυβέρνησης με την τρόικα για πώληση του 40% των υδροηλεκτρικών και λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ…
Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του υπουργού Υποδομών Δ. Ρέππα, ο οποίος κράτησε σαφείς αποστάσεις από την επίμαχη προτροπή της τρόικας, αλλά και από την τροπή που έλαβε η συζήτηση στο δημόσιο διάλογο…
Ο βουλευτής Κοζάνης και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Π. Κουκουλόπουλος διεμήνυσε με τη σειρά του ότι ‘’δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή μια τέτοια απαίτηση’’, ενώ και ο πρώην υπουργός Τ. Χυτήρης στηλίτευσε τη λογική του ‘’αποφασίζομεν και διατάσσομεν’’».
ΠΗΓΗ: www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...