Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Στόχος για μερίδιο 20% το 2015

Ψηλά τον πήχη έχουν βάλει οι επιτελείς της ΔΕΗ σε σχέση με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Όπως τονίζουν στο Capital.gr πηγές της εταιρείας η ΔΕΗ Ανανεώσιμες θέτει ως στόχο την αύξηση του μεριδίου αγοράς που διαθέτει στις ΑΠΕ από 9% σε 20% μέχρι το 2015.
Αυτή τη στιγμή πάντως μεγαλύτερη κινητικότητα εμφανίζεται στα φωτοβολταϊκά όπου, πέραν του μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου στη Μεγαλόπολη, στην τελική ευθεία έχει μπει το project με την Τράπεζα Πειραιώς για την εγκατάσταση πάρκων στις ΒΙΠΕ.
Ήδη έχουν εκδοθεί οι σχετικές άδειες παραγωγής και σύντομα θα γίνουν οι τελικές επαφές για τον καθορισμό του σχεδίου δράσης. Επίσης έχουν κατατεθεί αρκετές αιτήσεις για άλλα έργα.
Στα αιολικά εκείνο που ξεχωρίζει αυτή τη στιγμή είναι το project για το repowering των παλαιών αιολικών της εταιρείας που έχουν συμπληρώσει έως και 3 δεκαετίες ζωής. Συνολικά είναι 9 πάρκα, των οποίων οι μικρότερες ανεμογεννήτριες αντικαθίστανται με νέες πιο σύγχρονες.
Τα πάρκα βρίσκονται στην Πάρο, τη Λέσβο, τη Ρόδο, τη Λήμνο, τη Σάμο και την Κρήτη και αναμένεται να έχουν ανακαινιστεί μέχρι το 2011, ενώ τέσσερα εξ αυτών θα ολοκληρωθούν φέτος.
Στα μεγαλύτερα project γίνονται συζητήσεις για συνεργασίες ή συνεχίζονται παλαιότερα project συνεργασιών και έργων. Ένα από τα δύσκολα έργα που αποτελεί προτεραιότητα και βρίσκεται σε φάση αδειοδότησης είναι αυτό της Μακρονήσου και ένα ακόμη έργο που αναπτύσσεται στη Ροδόπη.
Επίσης μέσα στο 2011 αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το υβριδικό έργο της Ικαρίας, ένα πρωτοποριακό project σε πανευρωπαϊκό επίπεδο που συνδυάζει την αιολική ενέργεια με την αντλησιοταμίευση.
Στο επίπεδο των συνεργασιών, πηγές της εταιρείας αναφέρουν ότι βρίσκονται σε εξέλιξη αρκετές συζητήσεις με εταιρείες, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποια ολοκληρωμένη συμφωνία.
ΠΗΓΗ: www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...