Κυριακή 15 Αυγούστου 2010

Η Τρόϊκα μας οδηγεί στην πτώχευση;

Το ερώτημα είναι ρητορικό αλλά πρέπει κάποιος να το κάνει:
Ήξεραν οι εκπρόσωποι της Τρόϊκας που ήταν επί 15 ημέρες στην Ελλάδα για τα κάκιστα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν μόλις αυτοί πήραν το αεροπλάνο από το «Ελ. Βενιζέλος»; Η απάντηση είναι φυσικά και γνώριζαν.
Δεν μπορεί να κάνεις ελέγχους να τα βρίσκεις όλα τέλεια, να αποδίδεις τα εύσημα στον κ. Παπακωνσταντίνου και την κυβέρνηση, να κάνεις και μερικές παρατηρήσεις έτσι για τα μάτια του κόσμου, και λίγες ημέρες μετά να έρχονται τα πάνω – κάτω.
Η Τρόϊκα γνώριζε και γνωρίζει ότι η οικονομία δεν πάει καλά και βουλιάζει σε βαθιά ύφεση, αλλά δεν της καίγεται καρφί. Αυτό ακριβώς επιδιώκει. Μια οικονομία απόλυτα εξαρτώμενη από τα κεφάλαια του ΔΝΤ, μια χώρα απόλυτα κατεχόμενη που να μην μπορεί να πάρει αποφάσεις ούτε για τα πιο απλά νομοσχέδια.
Το οικονομικό επιτελείο είχε ενημερώσει για τα στοιχεία για την ανεργία, την αρνητική ανάπτυξη, τη βιομηχανική παραγωγή, τις λιανικές πωλήσεις, την οικοδομή, τον τουρισμό.
Ήξεραν οι ξένοι ηγήτορες ότι παρά τα δάνεια η οικονομία δεν αναστηλώνεται και είναι πολύ πιθανό να οδηγηθεί σε πτώχευση.
Αυτό ακριβώς θέλουν και η κυβέρνηση απλώς χορεύει στο ρυθμό τους.
Οπότε, αν ακούσετε τους επόμενους μήνες πάλι εύσημα και κολακείες για τις τολμηρές μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης να ξέρετε ότι τα οικονομικά στοιχεία είναι άθλια και βουλιάζουμε.
ΠΗΓΗ: www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...