Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Περί Μνημονίου

Κάθε τρεις και λίγο, 30 κουστουμαρισμένοι υπάλληλοι της Ε.Ε., του ΔΝΤ και της ΕΚΤ έρχονται, ελέγχουν υπουργεία και απαιτούν από υπουργούς να λάβουν και νέα σκληρά μέτρα, σε εφαρμογή του Μνημονίου, όπως αφήνουν να εννοηθεί.
Αν είναι δυνατόν.
Κάποτε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής αναφώνησε: "Επιτέλους, ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο". Και τώρα ο κ. Παπανδρέου ερωτάται: "Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο".
Ο ίδιος βέβαια ισχυρίζεται ότι όλα τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα που συνεχώς παίρνει δεν τα επιβάλλει η τρόικα αλλά η κυβέρνησή του για το καλό του τόπου και σύμφωνα με το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ. Αλλού αυτά. Μη μας πει ότι και η πώληση του 40% της ΔΕΗ (τελευταίο από τα ασημικά που άφησαν απούλητο τα 2 μεγάλα κόμματα) είναι δική του επιλογή; Εκείνο που δεν έχει γίνει γνωστό, αξιώνει όμως ο ελληνικός λαός, που τον λένε και Κυρίαρχο.
Τι λέει τέλος πάντων αυτό το Μνημόνιο που υπέγραψε ο κ. Παπακωνσταντίνου και ενέκριναν με την ψήφο τους οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ.
Πρέπει να δημοσιευθεί, να το μάθουμε. Είναι ένα ξεκάθαρο συμφωνητικό μεταξύ Ελλάδας και τρόικας ή είναι ελαστικό και συνεχώς μας επιβάλλει η τρόικα νέα εξοντωτικά και ατελέσφορα μέτρα. Και γιατί άραγε να θέλει το καλό μας η τρόικα;
Αλλωστε αυτή ευθύνεται για την ύφεση. Και στο κάτω κάτω δανεικά μάς δίνουν και με επαχθές επιτόκιο· δεν μας χαρίζουν τίποτα. Ο πατέρας μου, όταν τον στρίμωχνε κάποιος πολύ και άδικα, έλεγε: άει σιχτίρ. Μήπως ήρθε η ώρα;».
Γιάννης Γεωργιάδης
ΠΗΓΗ: www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...