Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ...

Στον κατάλογο των αιτημάτων της Τρόικας σειρά έχει τώρα η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, ή για να το κάνουμε πιο λιανά το ξεπούλημα της ΔΕΗ, η είσοδος ιδιωτών στον μεγαλύτερο δημόσιο οργανισμό της χώρας.
Δεν είναι άλλωστε μυστικό στους κυβερνητικούς και κοινοβουλευτικούς διαδρόμους ότι μεγάλες εταιρείες χωρών που μας δάνεισαν ορέγονται τώρα τα καλύτερα φιλέτα της ΔΕΗ. Να πάρουν κι αυτές το κάτι τι τους βρε παιδί μου που μας βοήθησαν στην δύσκολη στιγμή.
Οι… Τροϊκανοί απαιτούν πώληση τουλάχιστον του 40% των λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων παραγωγής ρεύματος της ΔΕΗ σε ιδιώτες κάτι που αποτελεί casus belli για το ιδιαίτερα ισχυρό αν και πασοκοκρατούμενο σωματείο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.
Ο πρόεδρός του, Ν. Φωτόπουλος, προερχόμενος από το παλαιό ΠΑΣΟΚ δε βλέπει με καλό μάτι τους νέο-εκσυγχρονιστές και προειδοποιεί ότι η αντίδραση θα είναι πολύ ισχυρή.
Όπως γράφει η «Ελευθεροτυπία» σε μήνυμα μέσω κινητού τηλεφώνου που έστειλε σε δεκάδες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αλλά και κομμάτων της Αριστεράς, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Σύντροφοι βουλευτές, όταν πριν από 32 χρόνια μπήκα στο ΠΑΣΟΚ για να αλλάξουμε τον κόσμο άκουγα τότε στις γιορτές νεολαίας που κάναμε πότε στη Ν. Σμύρνη πότε στη Ν. Φιλαδέλφεια πότε στου Ζωγράφου ένα πολύ ωραίο καταγγελτικό τραγούδι του Θωμά Μπακαλάκου για την αγροτιά που έλεγε “καημένη αγροτιά, θα κερδοσκοπήσουν οι μεσάζοντες…”.
Ελπίζω, σύντροφοι βουλευτές, 32 χρόνια μετά να μην το κάνετε επίκαιρο (και στον χώρο της χονδρικής της ενέργειας) επιτρέποντας στον κάθε αεριτζή να θησαυρίζει σε βάρος της επιχείρησης του ελληνικού λαού.

Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ ούτε εργοστάσια πουλάμε ούτε ενέργεια στην τιμή κόστους στους αεριτζήδες. Καθαρές κουβέντες. Σε όλα υπάρχουν όρια. Ο αγώνας μας δεν είναι για μας, είναι για τον καταναλωτή, γι’ αυτό θα φτάσουμε στα άκρα. Θα ματώσουμε. Και αυτό που σας λέω εκφράζει το σύνολο των εργαζομένων και πρωτίστως των συντρόφων μας».
Ενδεικτική των πιέσεων που ασκεί η ΓΕΝΟΠ προς την κυβέρνηση είναι η τελευταία ανακοίνωση της ομοσπονδίας στην οποία ανέφερε ότι «η φυλακή δεν μας τρομάζει». Χαρακτηριστική είναι επίσης η φράση του γραμματέα της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, Χρ. Παπουτσή σε πρόσφατη συνέντευξή του: «Κανείς δεν μπορεί να επιβάλει –και χαμηλόβαθμοι κοινοτικοί υπάλληλοι ακόμη λιγότερο– αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς σε ένα τόσο μεγάλο οργανισμό όπως η ΔΕΗ».
Ήδη πολλοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν αρχίσει να αντιδρούν στο θέμα της ΔΕΗ λέγοντας ότι δε μπορεί να επιβάλει η Τρόικα το ξεπούλημα της μισής επιχείρησης ενώ δε βλέπουν κανένα λόγο για να γίνει αυτό.
Οπότε, ο Σεπτέμβρης αναμένεται θερμός, ίσως και λίγο… σκοτεινός διότι αν αρχίσουν να κατεβαίνουν οι διακόπτες σε μια απεργία διαρκείας τότε «μαύρο φίδι» που θα φάει την κυβέρνηση.
ΠΗΓΗ: www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...