Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Αντιδράσεις κατοίκων για κτίριο της ΔΕΗ

Με σύνθημα «θέλουμε σχολείο και όχι το θηρίο», κάτοικοι των Αμπελοκήκων πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Πάρκο Καπάψ στην περιοχή τους, για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα σχέδια της ΔΕΗ που προβλέπουν την ανέγερση πολυώροφου κτιρίου, ύψους 28 μ., σε οικόπεδο έκτασης 10 στρεμμ., επί της οδού Λάμψα πίσω από το Γηροκομείο Αθηνών.
Εκεί θέλει η ΔΕΗ να στεγάσει τις κεντρικές υπηρεσίες της.
Οι κάτοικοι αντιδρούν, γιατί η κατασκευή του κτιρίου σχεδιάζεται σε οικόπεδο το οποίο έχει χαρακτηριστεί από το ΥΠΕΧΩΔΕ το 2003 χώρος για ανέγερση σχολείου και πρασίνου. Υπογράμμισαν την ανάγκη σχολείου στην περιοχή τους, τη στιγμή μάλιστα που καταργήθηκε το 58ο Γυμνάσιο - Λύκειο, κάτι που έχει οδηγήσει στη «φυγή» σε σχολεία -ιδιωτικά και δημόσια- σε άλλες περιοχές.
Τον αγώνα των κατοίκων δικαίωσε και το ΣτΕ, που το 2009 απέρριψε το αίτημα της ΔΕΗ που ζητούσε την ακύρωση της απόφασης του ΥΠΕΧΩΔΕ.
Η ΔΕΗ έκανε προσφυγή και κατά της κοινής υπουργικής απόφασης (ΦΕΚ 884/4-10-2004) των υπουργείων Παιδείας και Οικονομικών περί απαλλοτρίωσης από τον ΟΣΚ των 6 στρεμμ. για την ανέγερση σχολείου. Η υπόθεση εκδικάζεται στις 25/1/2010.
ΠΗΓΗ:http://www.enet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...