Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2009

Να κοπεί η χρηματοδότηση των κομμάτων και των ιδρυμάτων τους

Μπρος στην απειλούμενη χρεοκοπία της χώρας και στην αναγκαστική πλέον περικοπή των δαπανών για να ξεσφίξει κάπως ο βρόχος, οι πρώτοι που πρέπει να σφίξουν το ζωνάρι είναι εκείνοι που οδήγησαν τα πράγματα εδώ, ανεξάρτητα από το ποσοστό ευθύνης, δόλου, αμέλειας, ανικανότητας ή συμμετοχής στις αποφάσεις.
Για τα επόμενα δύο χρόνια να κοπεί η κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων, που ανέρχεται σε αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.
Όπως και η χρηματοδότηση στα Ιδρύματα και τα Ινστιτούτα των κομμάτων και των πρωθυπουργών, τα οποία ΤΙΠΟΤΕ δεν προσφέρουν και είναι ζητούμενος ο λόγος ύπαρξής τους.
Ή μάλλον είναι γνωστότατος.
Για να βολεύονται οι οικογένειες και οι κολλητοί τους...Και μην πουν ότι δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν, γιατί θα πρέπει να απαντήσουν πώς λειτουργούσαν πριν ανοίξουν οι κρουνοί του δημόσιου κορβανά. Έχουν μέλη, ας ζητήσουν τη συνδρομή τους, αλλά ταυτόχρονα να κόψουν τις σπατάλες και τα κρατικοδίαιτα επαγγελματικά στελέχη τους.
Και να ζητήσουν την εθελοντική προσφορά εργασίας από τα μέλη τους.Θα πουν ασφαλώς τα λεγόμενα μικρά κόμματα εμείς τι φταίμε, δεν κυβερνήσαμε, δεν έχουμε ευθύνη που φθάσαμε εδώ.
Έχουν δίκιο. Όμως ζουν και αυτοί στην ίδια χώρα. Και αν βουλιάξει, κανένας δεν θα σωθεί. Άλλωστε έχουν υποχρέωση και τα μικρά κόμματα να βάλουν χέρι να σωθεί ο λαός, που είναι ο μόνος που δεν έφταιγε για το ναυάγιο.
Από το www.paron.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...