Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

Οι στόχοι του Προμηθευτικού Συνεταιρισμού της ΔΕΗ


Συνέντευξη με τον Γεώργιο Κουκούτση (Γενικό Γραμματέα ΠΣΥΠ-ΔΕΗ)


Στρατεύτηκε και πάλι από την παράταξή του, για δεύτερη συνεχή φορά, σε μια εποχή που χρειάζεται δυναμικούς ανθρώπους με όραμα και θέληση, για να ξεπεραστούν τα προβλήματα της Διεθνούς Οικονομικής Κρίσης που πλήττουν και τη χώρα μας και ευχαριστεί όλους, που με την ψήφο τους τον τίμησαν για να τους εκπροσωπήσει στο Δ.Σ. του Συνεταιρισμού. Αυτήν τη φορά, από τη θέση του Γεν. Γραμματέα. Η ανασφάλεια διαπερνά πολλές φορές τους συναδέλφους – μέλη μας. Ο Συνεταιρισμός μας έχει ανάγκη και πάλι από ένα νέο σχέδιο που θα τον βγάλει από την κρίση και θα τον οδηγήσει σε αναγέννηση και ανασυγκρότηση.


Με νέες ιδέες και σκληρή δουλειά ο Συνεταιρισμός μπορεί να γίνει ανταγωνιστικός και να ανταποκριθεί στις σύγχρονες πλέον ανάγκες των συνεταίρων. Εκπληρώθηκε αυτός ο στόχος;


Επιδιώξαμε να διαμορφωθεί μία νέα, σύγχρονη εικόνα για το Συνεταιρισμό μας, όπως απαιτούσε το όραμά μας και νομίζω ότι τα καταφέραμε. Ξεκινήσαμε από τις υποδομές, την οργάνωση των εγκαταστάσεων στους χώρους εργασίας, τον εκσυγχρονισμό του λογισμικού προγράμματος, αξιολογήσαμε την ανάγκη της εξωτερικής αναβάθμισης του Συνεταιρισμού μας, αξιοποιήσαμε και το τελευταίο τετραγωνικό του ιδιόκτητου κτιρίου μας στην Αθήνα , μειώνοντας ταυτόχρονα τα πάγια μηνιαία ή ετήσια έξοδά του. Ακόμη τοποθετήθηκε τηλεφωνικό κέντρο.

Το λογιστήριο, η αποθήκη, η κίνηση των μελών, μηχανογραφήθηκαν και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την πιο γρήγορη εξυπηρέτηση των συναδέλφων μας.

Δημιουργήθηκε η ιστοσελίδα μας, η οποία μας έφερε πιο κοντά στα μέλη μας, σε ολόκληρη την Ελλάδα. Έγινε προσπάθεια για στήριξη και προβολή του Συνεταιρισμού μας, η οποία βρήκε ανταπόκριση στους ιστότοπους της ΔΕΗ, της ΓΕΝΟΠ, του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ, του ΠΑΣΥΠ-ΔΕΗ καθώς και σε άλλα συνδικαλιστικά έντυπα όπως της ΕΤΕ-ΔΕΗ.

Επενδύσαμε στο ανθρώπινο δυναμικό, υπαλλήλους και προισταμένους, οι οποίοι δίνουν αγώνα καθημερινά. Έγιναν σεμινάρια marketing, επιδιώκοντας την πληροφόρηση τους για τις διαθέσεις της αγοράς, οι οποίες αλλάζουν καθημερινά.

Αναζητήθηκαν και έγιναν καλύτερες συνεργασίες στον τομέα προμηθευτών των καταστημάτων.Κλείστηκαν συμφωνίες με την ATTICA BANK, έτσι ώστε τα μέλη μας να αποκτήσουν τη δική τους πιστωτική κάρτα αλλά και να τους χορηγηθούν δάνεια με τις καλύτερες συνθήκες της αγοράς.Επιλογή μας ήταν, να γίνει ο Συνεταιρισμός μας “ΕΤΑΙΡΙΚΟΣ ΠΕΛΑΤΗΣ” των δικτύων κινητής τηλεφωνίας COSMOTE&WIND και του δικτύου σταθερής τηλεφωνίας “HOL”, χωρίς διαμεσολαβητές. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα χαμηλότερη τιμολογιακή πολιτική για τους συναδέλφους, καλύτερη εξυπηρέτηση και οικονομικότερη επικοινωνία μεταξύ μας.Έτσι δημιουργήθηκε το νέο αυτόνομο τμήμα κινητής και σταθερής τηλεφωνίας.

Καταγγέλθηκε η σύμβαση με το πρακτορείο ασφαλειών και αντικαταστάθηκε με νέα σύμβαση και πρακτορείο, από την οποία προσδοκούμε καλύτερη εξυπηρέτηση των συναδέλφων-μελών μας.Τα συμβεβλημένα καταστήματα, αυξήθηκαν με περισσότερα είδη και προϊόντα, στοχεύοντας την αναβάθμιση και την ευκολία των αγορών με διατακτικές, προσφορά του Συνεταιρισμού μας να διαθέτει “ΔΩΡΕΑΝ”, μία φορά τον χρόνο, τον “ΟΔΗΓΟ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ”.

Επίσης το “ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ”, αναβαθμισμένο πλήρως, ενημερώνει τα μέλη μας για τις καινούργιες παραλαβές, την οικονομική πολιτική των καταστημάτων μας, ανακοινώνει και βραβεύει ταλέντα, επικριτές αλλά και αγοραστές με δώρα.

Με θέματα για τα δρώμενα στους εργασιακούς χώρους, εκδηλώσεις, άρθρα συναδέλφων αλλά και γενικού ενδιαφέροντος θέματα για να περάσουν ευχάριστα την ώρα τους.

Αποφασίσαμε τη συνεργασία με την εταιρεία A.Q.S.- σύμβουλοι επιχειρήσεων, προκειμένου να οργανώσουμε ένα BUSINESS PLAN, κατατάξεις και αξιολογήσεις έργων.

Οργανώθηκαν εργαστήρια στα γραφεία του Συνεταιρισμού, με συμμετοχή όλων των στελεχών και της διοίκησης. Δημιουργήθηκαν και ελέχθησαν νομικά, προτάσεις συγκεκριμένες για τροποποίηση του ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ μας, ώστε να γίνουμε ευέλικτοι, ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ, ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ αλλά και ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, τα οποία είναι έτοιμα και βρίσκονται στα χέρια πολλών στελεχών για αξιολόγηση. Γενικότερα αξιοποιήθηκε πλήρως η “ΔΥΝΑΜΙΚΗ” του Συνεταιρισμού μας, υλοποιώντας, όπως δεσμευτήκαμε, τον προγραμματισμό του 2007 &2008.

Πιστεύω, ότι ανταποκριθήκαμε όσο το δυνατόν καλύτερα στις προσδοκίες σας για να εξελίσσεται καθημερινά ο Συνεταιρισμός μας, στο πέρασμα του χρόνου.


Τι στόχους έχετε για τη θητεία σας;

Κάθε διοίκηση, που περνάει από το Συνεταιρισμό, αφήνει το έργο της ”ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ”, ανεβάζοντας σταδιακά όλο και πιο ψηλά το επίπεδο του πήχη για την επόμενη διοίκηση.

Η πορεία μας και σε αυτή τη θητεία θα είναι δύσκολη, αφού οι στόχοι μας είναι υψηλοί και για να υλοποιηθούν χρειάζεται συνεχής παρακολούθηση και διορθωτικές κινήσεις, όπου αυτό απαιτείται.

Θα σας αναφέρω μερικούς στόχους μας:

• Την έγκριση από τη Γενική Συνέλευση για την τροποποίηση του Καταστατικού μας, το Οργανόγραμμα, τον Κανονισμό Λειτουργίας αλλά και τον Κανονισμό Προσωπικού για άμεση αντιμετώπιση οργανωτικών και λειτουργικών προβλημάτων.

• Προσέλκυση όλων των εργαζομένων και συνταξιούχων να γίνουν μέλη μας και να χρησιμοποιούν έστω ένα από τα προϊόντα του Συνεταιρισμού μας.

• Την αισθητική αναβάθμιση όλων των καταστημάτων με ενιαίο εταιρικό προφίλ.

• Τη δημιουργία νέας ιστοσελίδας του Συνεταιρισμού μας.

• Την ανανέωση – εξυγίανση του φάσματος όλων των προϊόντων ανά κατάστημα.

• Την αξιολόγηση και εξυγίανση του φάσματος όλων των προμηθευτών του Συνεταιρισμού μας.

• Την επανεξέταση της διαχείρισης αγορών. “ΕΙΔΙΚΟΣ ΑΓΟΡΑΣΤΗΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ”.

• Κεντρικές συνεργασίες με εταιρείες και ομίλους για την αγορά καταναλωτικών αγαθών σε όλη την Ελλάδα, με ανταγωνιστικές τιμές και καθορισμένο ποσοστό έκπτωσης ή άτοκες δόσεις, όπως σούπερ- μάρκετ, ηλεκτρικά, ηλεκτρονικά, παιχνίδια κ.τ.λ.


Που πιστεύεται ότι στηρίζεται ο Συνεταιρισμός για την εκπλήρωση αυτών των υψηλών στόχων;

Θέλω να τονίσω ότι το συνδικαλιστικό κίνημα είναι ο κύριος πυλώνας για τη δημιουργία και τη στήριξη των Συνεταιρισμών. Είναι κοινή διαπίστωση, ότι όπου υπάρχει ανεπτυγμένο Συνδικαλιστικό Κίνημα υπάρχει και ανεπτυγμένο Συνεταιριστικό κίνημα. Είναι συγκoινωνούντα δοχεία, το ένα συμπληρώνει το άλλο. Το συνδικαλιστικό κίνημα, στα μεσαία στρώματα και έτσι όπως έχουν διαμορθωθεί οι πλειοψηφίες, έχουν βάλει στην “άκρη” το Συνεταιριστικό κίνημα, θεωρώντας ότι πρέπει να λειτουργήσει μέσα στον ανταγωνισμό και όσο αντέξει. Στην ΔΕΗ, οι σχέσεις Συνδικαλιστικού και Συνεταιριστικού κινήματος χρειάζονται μελέτη, επανεξέταση και αναθέρμανση. Οι κρίσεις που έχουν διατυπωθεί σε πολλές Γενικές Συνελεύσεις μας, είναι συνεχώς επίκαιρες και επιβάλλεται να ανοιχτεί μια νέα σελίδα στις σχέσεις και στην υποχρεωτικά, κοινή πορεία μας.

Η συνταγή για μια πετυχημένη πορεία, πιστεύω ότι βρίσκεται στις καλές συνεργασίες μεταξύ των εταιρειών που συνεργαζόμαστε και στην εξωστρέφεια ώστε να μπορέσουμε μέσα από τη δημιουργία νέων αγορών να έχουμε συνεχή αύξηση των εσόδων μας.

Επιπλέον, πρέπει να ενώσουμε με ειλικρίνεια τις προσπάθειες μας για ακόμα περισσότερη αναβάθμιση των προσφερόμενων προϊόντων και υπηρεσιών, να υπάρχει σωστή διαχείριση στο κόστος και απόλυτος έλεγχος των εξόδων μας. Σίγουρα απαιτείται μακροπρόθεσμη σχεδίαση με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και με συγκεκριμένες προοπτικές έτσι ώστε να τεθούν οι βάσεις για μια ακόμα επιτυχημένη θητεία και πορεία του Συνεταιρισμού μας.

Για όλους εμάς που εκλεχθήκαμε σ' αυτό το Δ.Σ., η αντίστροφη μέτρηση για την κατάκτηση των στόχων άρχισε και σε αυτή την κατάκτηση θέλουμε όλα τα μέλη και τους συνεργάτες συνεπιβάτες και υποστηριχτές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...