Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

"Δυνατό" τρίμηνο δείχνουν τα στοιχεία για ΔΕΗ

Συνολικά 631.420 Mwh παρήχθησαν το Νοέμβριο από υδροηλεκτρικά, ενέργεια κατά 248% περισσότερη από εκείνη τον ίδιο μήνα πέρυσι.
Επιπλέον λόγω των έντονων βροχοπτώσεων η ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει την υδροηλεκτρική της παραγωγή σε συνεργασία με το ΔΕΣΜΗΕ. Πως μεταφράζονται όλα αυτά τα νούμερα;

Μα φυσικά σε φθηνή ενέργεια με μηδενικό κόστος καυσίμου για την εταιρεία, που μόνο το Νοέμβριο κάλυψε το 15% των συνολικών αναγκών της σε παραγωγή από τα υδροηλεκτρικά.

Το λειτουργικό κόστος ενός μεγάλου υδροηλεκτρικού για τη ΔΕΗ φτάνει τα 5 ευρώ η Mwh και αυτό γιατί υπάρχει υψηλό κόστος προσωπικού, ενώ για τις ιδιωτικές μονάδες το αντίστοιχο κόστος είναι 1 ευρώ η Mwh.

Αντίστοιχα τα “φθηνά” λιγνιτικά κοστίζουν περί τα 25 ευρώ η Mwh και χωρίς να συμπεριλαμβάνονται σε αυτό το κόστος οι ρύποι. Με απλά λόγια το τρίμηνο με βάση τα λειτουργικά κόστη της ΔΕΗ, αναμένεται να είναι ακόμη πιο “δυνατό” σε σχέση με τα προηγούμενα του έτους.

Με απλά λόγια το τρίμηνο με βάση τα λειτουργικά κόστη της ΔΕΗ, αναμένεται να είναι ακόμη πιο “δυνατό” σε σχέση με τα προηγούμενα του έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...