Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Να ανακαλέσει την εξώδικη δήλωση της η ΔΕΗ προς το Ναυτικό Όμιλο Αλιβερίου ζητά ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου

Ψήφισμα με το οποίο ζητά από τη ΔΕΗ την ανάκληση εξώδικου από το Ναυτικό Όμιλο Αλιβερίου κατέθεσε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου.
Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:
Το Σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο 6/6/2016 του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου, σε Δημόσια συνεδρίαση του και έχοντας υπ’ όψην
  • Την εξώδικη Δήλωση της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού προς τον Ναυτικό Όμιλο Αλιβερίου, με την οποία ζητά την απομάκρυνση των πλωτών εγκαταστάσεων του Ομίλου από τη θαλάσσια Περιοχή του οικισμού  «Ανθούπολη ».
  • Την απόφαση της Τοπικής Κοινότητας Αλιβερίου.
  • Τις ενέργειες του Σωματείου των εργαζομένων στον ΑΗΣ Αλιβερίου.
  • Τις απόψεις των Κοινωνικών και πολιτικών φορέων της Περιοχής
  • Τις τοποθετήσεις των Δημοτικών Συμβούλων.
Αποφασίζει και εγκρίνει ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα. 
ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου, καταγγέλλει ως απαράδεκτη και προκλητική την εξώδικη δήλωση της Δ.Ε.Η. προς τον Ναυτικό Όμιλο Αλιβερίου.
Εκτιμά ότι με το περιεχόμενο και το ύφος της, δυναμιτίζονται οι μακροχρόνια καλές σχέσεις, της ΔΕΗ με την Τοπική κοινωνία.
Αν υλοποιηθεί η αξίωση της ΔΕΗ, αυτό σημαίνει ότι ο Ναυτικός Όμιλος Αλιβερίου, δεν θα έχει καμία δυνατότητα προπόνησης των παιδιών – αθλητών και επομένως ένας από τους καλύτερους επαρχιακούς Ναυτικούς Ομίλους θα οδηγηθεί σε απραξία, γεγονός που όπως φαίνεται δεν απασχολεί κανέναν από τη ΔΕΗ και αυτό είναι ιδιαίτερα εξοργιστικό.
Το Δημοτικό Συμβούλιο, οι φορείς του τόπου, αλλά και οι κάτοικοι απορρίπτουν κατηγορηματικά αυτές τις θέσεις και απόψεις και 
Καλούν
Την Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, να ανακαλέσει την εξώδικη δήλωση προς τον Ναυτικό Όμιλο Αλιβερίου, να συνεχιστεί απρόσκοπτα η χρησιμοποίηση του θαλάσσιου χώρου, που ανήκει σε όλους, μέχρι να βρεθεί λύση σε άλλη περιοχή. 
Αν συνεχιστεί η αρνητική στάση της ΔΕΗ, σημαίνει ότι έχει επιλέξει την λογική της σύγκρουσης με την τοπική κοινωνία και αναπόφευκτα θα βρει απέναντι τον Δήμο, τους φορείς του τόπου και την κοινωνία του Αλιβερίου και της ευρύτερης περιοχής. 
Εξουσιοδοτείται ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιάννης Μπενάκης για την επίδοση του ψηφίσματος στα όργανα της ΔΕΗ και την κοινοποίηση στους φορείς και στα Μέσα ενημέρωσης. 
Για το Δημοτικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
Ιωάννης Μπενάκης
Πηγή: http://energypress.gr/news/na-anakalesei-tin-exodiki-dilosi-tis-i-dei-pros-naytiko-omilo-aliverioy-zita-o-dimos-kymis
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...