Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ

Ψηφίστηκε επί της αρχής, κατά πλειοψηφία, από την Επιτροπή Εμπορίου της Βουλής, το σχέδιο νόμου για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
Στο πλαίσιο της συζήτησης στη βουλή, ο υφυπουργός ΠΕΚΑ, μεταξύ άλλων, δεσμεύθηκε ότι το τέλος διακοψιμότητας θα έχει αναλογικό χαρακτήρα.
Όπως είπε ο υφυπουργός απαντώντας στην κριτική που επιφύλαξαν στη ρύθμιση οι αρμόδιοι φορείς και βουλευτές - που τοποθετήθηκαν στην Επιτροπή επί του σχεδίου νόμου - «αυτό το οποίο κοιτάμε και θα κοιτάξουμε είναι να γίνει αναλογικότερο το μοίρασμα του βάρους της διακοψιμότητας».
Επίσης, απέναντι στον ισχυρισμό ότι με την διάταξη αυτή επιδιώκεται να επιδοτηθούν ενεργοβόρες βιομηχανίες επιβάλλοντας πρόσθετα τέλη στις ΑΠΕ, ο κ. Παπαγεωργίου αντέτεινε ότι οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις έχουν χιλιάδες εργαζόμενους.
Τέλος, αφού είπε ότι σε αυτό το στάδιο δεν μπορεί να ενημερώσει για περισσότερα σχετικώς με τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις, τόνισε ότι θα καθοριστούν με υπουργική απόφαση.
Παπαγεωργίου: Σε συμφωνία με παραγωγούς και τράπεζες το new deal
Εξάλλου ο κ. Παπαγεωργίου διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται θέμα μείωσης των εγγυημένων τιμών των φ/β με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.
Ο υφυπουργός σημείωσε ότι η κυβέρνηση πρόκειται να καταλήξει σύντομα σε μια νέα συμφωνία για το θέμα των εγγυημένων τιμών κατόπιν συζητήσεων με τους πανελλήνιους συνδέσμους των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και με τις τράπεζες.
Αφού ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες σε αυτό το στάδιο των συζητήσεων, ο αρμόδιος υφυπουργός τόνισε πάντως πως «εμάς μας ενδιαφέρει το έλλειμμα, δηλαδή η λειτουργία του ΛΑΓΗΕ, δηλαδή της αγοράς. Τους παραγωγούς τους ενδιαφέρει να επιβιώσουν και τις τράπεζες τις ενδιαφέρει να μην έχουν κόκκινα δάνεια. Άρα έχουμε κοινό τόπο δημοσίου συμφέροντος».
«Θέλουμε να βρεθεί η φόρμουλα που θα ικανοποιεί και τις τρεις πλευρές» είπε και συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση αποσκοπεί μια μόνιμη, μακροπρόθεσμη λύση στο πρόβλημα του ελλείμματος του ΛΑΓΗΕ και της αντιμετώπισής του τα επόμενα χρόνια.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...