Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

ΔΕΗ:Σχετικά με τη χρηματοδότηση & ρευστότητα της Επιχείρησης


Σε συνέχεια δημοσιευμάτων που αναφέρονται σε θέματα χρηματοδότησης και ρευστότητας της ΔΕΗ ΑΕ, η Επιχείρηση διευκρινίζει τα ακόλουθα: 

• Η ΔΕΗ εξετάζει όλες τις πιθανές πηγές χρηματοδότησης και στα πλαίσια αυτά βρίσκεται σε συζητήσεις και με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. 
• Η σύναψη οποιουδήποτε νέου δανείου αφορά τη χρηματοδότηση της λειτουργίας και ανάπτυξης της Εταιρείας και δεν σχετίζεται με την αποπληρωμή υφιστάμενου χρέους. 
• Δεν υφίσταται θέμα παροχής εξασφαλίσεων προς τις τράπεζες με τις οποίες η ΔΕΗ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την αναχρηματοδότηση των δανειακών λήξεων του 2012. 

Επίσης, σχετικά με αναφορές σε προβλήματα ρευστότητας της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και ενδεχόμενο κίνδυνο μπλακ-άουτ, η ΔΕΗ έχει ήδη επισημάνει με ανακοίνωσή της ότι: 

• Έχει εξοφλήσει τις υποχρεώσεις της προς ΛΑΓΗΕ και ΔΕΠΑ και, επομένως, τα προβλήματα ρευστότητας του ΛΑΓΗΕ και εν γένει της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας δεν σχετίζονται με τη ΔΕΗ. 
• Η ΔΕΗ, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της και στο βαθμό που της αναλογεί, έχει λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες του Ηλεκτρικού Συστήματος της χώρας – συμπεριλαμβανομένου του νησιωτικού χώρου – κατά τη διάρκεια της θερινής και τουριστικής περιόδου. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...