Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Άλλο πουλώ, άλλο ξεπουλώ

Με ανακοίνωση που εξέδωσαν 39 στελέχη της ΠΑΣΚΕ ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ κατηγορούν τον πρωθυπουργό ότι λοξοδρόμησε και ξέχασε την ουσία, που ήταν να παραμείνει το 51% της ΔΕΗ στο δημόσιο.

Μπορεί να μας πει ο Πρόεδρος του Κινήματος πού πήγε η ουσία του «ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ το 51%», που μπήκε και με τη δική του υπογραφή;Για εμάς υπάρχουν κόκκινες γραμμές. Εμείς θα μείνουμε συνεπείς. Δεν αλλάξαμε δρόμο μέχρι σήμερα, ούτε τώρα θα λοξοδρομήσουμε.Τέλος σύντροφε Πρόεδρε, για κάθε άνθρωπο ισχύει το ότι «δεν πουλά την κότα που κάνει τα χρυσά αυγά», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση

Μόνο που από ότι φαίνεται ο «σύντροφος Πρόεδρος» έχει και τους άλλους συντρόφους της Τρόικας, που δεν θέλει να στενοχωρήσει…

Και μόνο την κότα; Πουλάνε όλο το κοτέτσι, μαζί με το οικόπεδο και τη μουριά. ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΔΕΗ,ΔΕΠΑ, ΕΥΔΑΠ και ουδείς γνωρίζει που σταματάει η λίστα. Τα κέρδη των εταιρειών, καθώς και τα πάγια τους δείχνουν να μην έχουν καμία σημασία.

Ο «εθνικός στόχος» της αποφυγής της χρεοκοπίας, θα προταθεί ως «πατριωτικό» καθήκον. Δεν θα αφήσουν τίποτε όρθιο: κάθε πρότζεκτ που θα εκπονείται, θα υλοποιείται τάχιστα μέσω φαστ-τρακ.

Θα γίνει της αρπαγής του φιλέτου.

Με ελλειμματικές επιχειρήσεις δεν πρόκειται να ασχοληθούν. Αυτές θα τις κλείσουν ή θα τις συγχωνεύσουν. Εκτός κι αν αποδειχτούν τόσο «μερακλήδες» και «φιλετάρουν» κανέναν ΟΣΕ, πουλώντας το κομμάτι που έχει «ενδιαφέρον» για τους «επενδυτές»

Κι αν είναι μπανάλ η ιδεολογική συζήτηση περί του δημοσίου χαρακτήρα κάποιων επιχειρήσεων, το «εύλογο τίμημα» δεν πρόκειται να χάσει ποτέ τη σημασία του. Άλλο πουλώ, άλλο ξεπουλώ. Άλλο αγοράζω, άλλο δέχομαι δωρεά.

Τώρα, αν τη στιγμή που ολοκληρωθούν τα βασικά deal, ξεκινήσει η απρόσκοπτη δανειοδότηση της χώρας, αυτό θα οφείλεται στην επιτυχημένη πολιτική της Κυβέρνησης ή στους ευχαριστημένους πάτρωνες;

ΠΗΓΗ:www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...