Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Στην Τίνα Μπιρμπίλη το πόρισμα για τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

Στο γραφείο της Τίνας Μπιρμπίλη θα βρίσκεται πολύ σύντομα το πόρισμα του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή για τις χρηματοδοτήσεις και τις επιδοτήσεις της ΔΕΗ προς το συνδικάτο της ΓΕΝΟΠ. Με τη σειρά της, η υπουργός Περιβάλλοντος εκτιμάται ότι θα παραπέμψει τον καυτό φάκελο στον εισαγγελέα, όπως, εξάλλου, είχε πράξει ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας στην περίπτωση των προεκλογικών προσλήψεων στο Μετρό.

Ερωτηθείς ο κ. Ρακιντζής από το Capital.gr ανέφερε, χωρίς να υπεισέλθει σε περαιτέρω λεπτομέρειες, ότι «όταν το πόρισμα ολοκληρωθεί θα διαβιβαστεί στο αρμόδιο υπουργείο».

Προληπτικός "πόλεμος"

Προς στιγμήν, το ακριβές περιεχόμενο του πορίσματος δεν είναι γνωστό, αλλά αρμόδιες πηγές μη προσκείμενες στο Γενικό Επιθεωρητή αναφέρουν ότι παρανόμως κατέληξαν από την ΔΕΚΟ στα ταμεία της ΓΕΝΟΠ περίπου 30 εκατ. ευρώ την περίοδο 1999-2010.

Ενώ δηλαδή το πόρισμα Ρακιντζή δεν έχει δει ακόμη το φως της δημοσιότητας, οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ έσπευσαν να υιοθετήσουν την... τακτική του προληπτικού πολέμου.

Με ανακοινώσεις τους κάνουν λόγο για πόλεμο λάσπης και υπονόμευσης ενόψει των σχεδίων για ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και επισημαίνουν χαρακτηριστικά ότι «κανένας Ρακιντζής δεν θα τους κλείσει το στόμα».

Μάλιστα, από την πρώτη στιγμή που η υπόθεση απέκτησε διαστάσεις, η ΓΕΝΟΠ έσπευσε να… ξεκαθαρίσει ότι οι χρηματοδοτήσεις της ΔΕΚΟ προς το συνδικάτο προβλέπονται από το 1999 μέσω των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και αποτελούν χρήματα των εργαζομένων που δίνονται ως παροχή έναντι της εργασίας τους.

Την ίδια στιγμή, έχουν αρχίσει να εκδηλώνονται σημαντικές «τριβές» μεταξύ «ομοϊδεατών» της ΓΕΝΟΠ, με αφορμή, μεταξύ άλλων, την παρουσία του κ. Ρίζου Ρίζου -παραιτήθηκε πρόσφατα από οργανωτικός γραμματέας του συνδικάτου ύστερα από την αποκάλυψη σκανδάλων όπου φέρεται να εμπλέκεται- στην πρόσφατη κατάληψη του ΤΑΥΤΕΚΩ (ταμείο ασφάλισης υπαλλήλων τραπεζών και επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας) από τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ.

Σημειώνεται ότι το επιτελείο του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης συγκεντρώνει στοιχεία τους τελευταίους τέσσερις μήνες, ενώ η δημοσιοποίηση του πορίσματος ενδέχεται να πραγματοποιηθεί πριν από το Πάσχα. Παράγοντες της αγοράς, αναφέρουν ότι οι επικείμενες αποκαλύψεις για τις επιδοτήσεις της ΔΕΗ προς τη ΓΕΝΟΠ αποτελούν «παραλλαγή» της υπόθεσης που ήρθε τις τελευταίες ημέρες στην επιφάνεια και αφορά τον χρηματισμό συνδικαλιστών στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...