Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

«Καθ υπόδειξη της Τρόικας το πόρισμα Ρακιτζή»

Επίθεση κατά του υπουργού Γ. Παπακωνσταντίνου και του υφυπουργού Οικονομικών Φ. Σαχινίδη, αλλά και του γενικού επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης, κ. Λ. Ρακιντζή, εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, κ. Ν. Φωτόπουλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Παλαιότερα, όταν προσπαθούσαμε να αποτρέψουμε την είσοδο της RWE στη ΔΕΗ οι κκ. Παπακωνσταντίνου και Σαχινίδης ήταν στο πλευρό μας και μας θεωρούσαν υπεύθυνους και κύριους, αλλά τώρα γίναμε φαύλοι και ανεύθυνοι», δήλωσε σε υψηλούς τόνους ο κ. Φωτόπουλος.

Παράλληλα, παρουσίασε φωτογραφία στην οποία εμφανίζεται ο νυν υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου να συμμετέχει σε εισβολή των συνδικαλιστών στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ επί διοίκησης Αθανασόπουλου. «Έχουμε κι άλλες φωτογραφίες με άλλους υπουργούς όπως ο κ. Σαχινίδης», πρόσθεσε.

Σε σχέση με το πόρισμα του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζή, σημείωσε ότι η έρευνα έγινε καθ υπόδειξη της Τρόικας και στόχο είχε την αποδυνάμωση του συνδικάτου.

Για τα χρήματα που έχει λάβει η ΓΕΝΟΠ από τη ΔΕΗ την τελευταία 12ετία, εξήγησε ότι όλες οι παροχές ήταν νόμιμες καθώς όπως είπε, στηρίζονται σε συλλογικές συμβάσεις εργασίας. «Δεχόμαστε επίθεση για τη δράση μας και τη στάση μας και όχι για τα χρήματα που νόμιμα πήραμε με όλες τις κυβερνήσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Έδωσε εξηγήσεις για μια σειρά τιμολόγια που εμφανίστηκαν στο πόρισμα, όπως για ποσό 7.085 ευρώ, που αφορούσε σε μία βραδιά σε ξενοδοχείο, όπου φιλοξενήθηκαν 26 συνδικαλιστές. Το τιμολόγιο των 1.300 ευρώ για φαγητό περιλάμβανε 95 μερίδες, δηλαδή αφορούσε πολλά άτομα, ενώ τα καλάθια ήταν δώρα που απευθύνονταν σε υπουργούς.

ΠΗΓΗ:
www.energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...