Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ Η ΓΕΝΟΠ ΓΙΑ ΤΑ "ΧΑΜΕΝΑ" ΕΓΓΡΑΦΑ

Την παρέμβαση του εισαγγελέα και της αστυνομίας για τη διερεύνηση της καταγγελίας περί κλοπής φακέλου με στοιχεία για τις χρηματοδοτήσεις της ΓΕΝΟΠ θα ζητήσει την Τετάρτη το συνδικάτο, ενώ η διοίκηση της ΔΕΗ συγκρότησε επιτροπή για να ξεκινήσει έρευνα.

Συνεργάτες του κ.Ρακιντζή, πήγαν στα γραφεία της ΔΕΗ στην οδό Χαλκοκονδύλη, για να βοηθήσουν στην έρευνα. Εκεί, υπάλληλοι της ΔΕΗ τους παρέδιδαν τιμολόγια που αφορούσαν πληρωμές της ΔΕΗ στη ΓΕΝΟΠ τα οποία μετέφεραν σε άλλο χώρο προκειμένου να φωτοτυπηθούν. Όταν όμως θέλησαν να συγκεντρώσουν τα στοιχεία που είχαν συλλέξει και να αποχωρήσουν, αντιλήφθηκαν ότι είχαν εξαφανιστεί τόσο τα φωτοαντίγραφα, όσο και προσωπικά τους έγγραφα.

Από την πλευρά του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης διευκρινίζεται ότι η απώλεια των εγγράφων δεν πρόκειται να επηρεάσει τον έλεγχο. Δεδομένου ωστόσο ότι η επίσημη έκδοση του πορίσματος της έρευνας αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα, οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν ήταν άμεσες και έντονες.

Την έρευνα για το θέμα ζήτησε από τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρο Ρακιντζή η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη και το πόρισμα αναμένεται εντός των ημερών.

Σε σημερινή ανακοίνωση η ΔΕΗ δηλώνει ότι αντιμετωπίζει με τη δέουσα σοβαρότητα την καταγγελία, καθώς και ότι αν μεταξύ των απολεσθέντων εγγράφων, περιλαμβάνονται έγγραφα που έχουν ήδη χορηγηθεί, αυτά θα διατεθούν άμεσα και εκ νέου, δεδομένου ότι τα αντίστοιχα πρωτότυπα παραμένουν πάντοτε στα αρχεία της Επιχείρησης.

Η ΓΕΝΟΠ αναφέρει από την πλευρά της ότι η κλοπή «πιθανώς να είναι και προβοκάτσια σε βάρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ» αλλά, προσθέτει ότι «κάτι τέτοιο δεν μπορούμε να το πούμε κατηγορηματικά γιατί δεν θέλουμε και δεν έχουμε δικαίωμα να προσβάλλουμε ούτε την κυρία που έκανε την καταγγελία αλλά ούτε τους συναδέλφους μας στους χώρους που κινήθηκε η κυρία εκπρόσωπος του επιθεωρητού».

Δηλώνει πάντως ότι εάν τα χαρτιά που χάθηκαν δεν μπορούν να ξαναβρεθούν η ΓΕΝΟΠ μπορεί να τα προσκομίσει και επαναλαμβάνει την αντίθεσή της στα σενάρια περί μετοχοποίησης, εκχώρησης του μάνατζμεντ ή παραχώρησης λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής παραγωγής σε ανταγωνιστές.
ΠΗΓΗ:www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...