Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Σε λίγο η Τροϊκα θα μας ζητά να αλλάξουμε και το … Σύνταγμα

Άγριες διαθέσεις εκδηλώνoυν οι επικεφαλής της Τρόϊκας οι οποίοι θα περάσουν από κόσκινο την Ελλάδα προκειμένου να δώσουν την τέταρτη δόση των 15 δις ευρώ. Κι επειδή δώσαμε θάρρος στο χωριάτη μας ανέβηκε και στο κρεβάτι. Το τεχνικό κλιμάκιο που είναι ήδη στη χώρα μας από την περασμένη εβδομάδα, έδειξε τις διαθέσεις του.
Μια επίσκεψη στο υπουργείο Εργασίας και μόνο «χαστούκια» δεν έπαιξαν με τη Λούκα Κατσέλη. Οι επιχειρησιακές συμβάσεις ήταν το μενού και έδωσαν εντολή να αλλάξει και πάλι ο νόμος έτσι ώστε να μην είναι δυνατή η επέκταση των κλαδικών συμβάσεων εκεί όπου δεν υπάρχει σωματείο.
Με τον τρόπο αυτό θα ισχύσουν οι επιχειρησιακές μια και καλή κι όχι σαν εξαίρεση που είναι σήμερα.
Η υπόθεση της ΝΕΟΓΑΛ που υπέγραψε την πρώτη επιχειρησιακή σύμβαση, το Σώμα Επιθεωρητών την έβγαλε παράνομη και η επιχείρηση υπαναχώρησε, εκνεύρισε ιδιαίτερα τους Τροικανούς οι οποίοι ζητούν ραγδαίες αλλαγές στην εργασία. Από ατομικές συμβάσεις μέχρι ευέλικτο ωράριο, δηλαδή να δουλεύει κάποιος 10 ώρες και να παίρνει ρεπό όποτε θέλει ο εργοδότης.
Η διάλυση του εργασιακού τοπίου στην Ελλάδα αποτελεί μόνο το πρώτο από τα κρίσιμα τεστ που θα περάσουμε τις επόμενες ημέρες.
Φορολογικό νομοσχέδιο, μελέτη για ενιαίο μισθολόγιο, εργασιακά, αναδιάρθρωση ΔΕΚΟ, κλειστά επαγγέλματα, κεφαλαιακή επάρκεια τραπεζικού συστήματος, σχέδιο απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, εξοικονόμηση πόρων 1 δισ. ευρώ στην Υγεία και κατάρτιση στρατηγικού δημοσιονομικού πλαισίου για την τριετία 2012-2014, ύψους 5% του ΑΕΠ ή 12 δισ. ευρώ είναι τα θέματα που θα παίξουν με τα νεύρα των υπουργών. Τη Δευτέρα το πρωί πιάνουν δουλειά στην πρωτεύουσα και οι επικεφαλής της τρόικας Π. Τόμσεν από το ΔΝΤ, Σ. Ντερούζ από την ΕΕ και Κ. Μαζούχ από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ο… θεός βοηθός.
Θα είναι ίσως η πιο δραματική διαπραγμάτευση καθώς τα σενάρια της αναδιάρθρωσης με όποιο όνομα κι αν αυτό λέγεται, εντείνονται. Ουσιαστικά η Τρόικα θα προετοιμάσει το έδαφος για το νέο Μνημόνιο που θα πρέπει να υπογράψει η Ελλάδα μόλις κλείσει η συμφωνία για την επαναγορά του χρέους. Όλα θα συζητηθούν στις 4 Φεβρουαρίου στη Σύνοδο Κορυφής και θα οριστικοποιηθούν τον Μάρτιο.
Εκεί θα συζητηθεί και ο τρόπος που θα «συνταγματοποιηθεί» η μείωση του χρέους και του ελλείμματος.
Ένα νέο Σύνταγμα από το 2013 και μετά το οποίο θα έχει ρητές δεσμεύσεις για τα επόμενα 30 χρόνια που θα κρατήσει η αποπληρωμή του χρέους. Δε θα μπορεί με λίγα λόγια η Ελλάδα να κάνει απολύτως τίποτε πέρα από τα συμφωνηθέντα αφού το Σύνταγμα δε θα το επιτρέπει.
Ποιος το περίμενε ότι θα φτάναμε σ’ αυτό το σημείο κατάπτωσης, να αλλάζουμε το Σύνταγμα προς χάρη των δανειστών μας, που παρεμπιπτόντως, έχουν φάει πολλά από εμάς, δεν είναι χαμένοι.

ΠΗΓΗ:
www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...