Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Αλ. Παπαρήγα: «Οχι» στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

Ριζικά αντίθετη στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ δήλωσε η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα κατά την επίσκεψή της σε χώρους της Επιχείρησης στην Κοζάνη, συμπληρώνοντας πως «βρισκόμαστε σε απόσταση αναπνοής από το ολοκληρωτικό χτύπημά της».
«Βρισκόμαστε σε απόσταση αναπνοής από το ολοκληρωτικό χτύπημά της», δήλωσε η κ. Παπαρήγα και συμπλήρωσε:
«Με σχεδόν πλήρη ιδιωτικοποίησή της, με διάσπασή της, με δημιουργία θυγατρικών που στην πορεία θα βρίσκονται στα χέρια διεθνών μονοπωλίων, σε μια περιοχή όπου υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός ιμπεριαλιστικών κρατών και επιχειρήσεων για τον έλεγχο του πετρελαίου, του φυσικού αερίου και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αλλά και γενικότερα για την προώθηση και οικονομικών και στρατιωτικών συμφερόντων».
«Θεωρούμε ότι τα κοιτάσματα του λιγνίτη στην Ελλάδα και τα καινούργια της Δράμας που έχουν βρεθεί, πρέπει να ανήκουν στο δημόσιο με την έννοια ότι πρέπει να είναι λαϊκή περιουσία.
Και αναμφισβήτητα να αξιοποιήσουμε και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, πρόσθετες, παίρνοντας υπόψη και το περιβάλλον. Αλλά όλα αυτά σε συνθήκες που θα υπάρχει μια ιδιοκτησία ενιαίου φορέα ενέργειας, ιδιοκτησία με όρους λαϊκής εξουσίας», κατέληξε.
ΠΗΓΗ: www.naftemboriki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...